Terugvordering WAO uitkering

1 reactie

Ik heb een wao uitkering 80-100%, van dec 2007 tot maart j.l. had ik een arbeidscontract en verdiende 530 euro per maand, ik was altijd in de veronderstelling dat ik dit bedrag mocht bijverdienen omdat er nooit iets is ingehouden op mijn uitkering, hoewel ik altijd keurig heb opgegeven wat ik verdiende. Nu hebben ze ineens bedacht dat ik vanaf jan 2009 tot heden teveel uitkering heb ontvangen ongeveer 13000 euro vermeerderd met sociale lasten komen we uit op iets meer dan 15000 euro die ik moet terugbetalen - damage control noemen ze dat.
het ergste is dat je een brief ontvangt waarin de toon gesteld is alsof ik een crimineel ben.
Nu heb ik een betalingsregelening voorgesteld van 85 euro per maand. maar ik kreeg een formulier vermogen en inkomen dat ik moest invullen. Aan de hand daarven hebben zij besloten dat ik eigenlijk wel 500 euro per maand kan terugbetalen maar "uit coulance" hebben ze daar 275 euro van gemaakt.
Dit gaan ze inhouden van mijn uitkering. Aangezien ik mijn baan ben kwijtgeraakt heb ik dus nog een inkomen van 1300 euro per maand. Ze houden voor het gemakt geen rekening met kosten als therapie, huishoudelijke hulp - 500 euro per maand. Tsja ik ben niet voor niets in de WAO. Ik kan dit dus niet betalen maar zij hebben besloten en ik weet niet hoe ik hier iets aan kan doen. Eigenlijk ben ik het er uberhaupt niet mee eens dat ik dit moet terug betalen. Ik heb in de loop van diejaren diverse herkeuringen gehad en beslissingen ontvangen waarin stond op welk bedrag ik recht had. Wat nu te doen?

woensdag 24 augustus 2011