Teveel gekort op uitkering, volgens UWV niets aan te doen

1 reactie

Het volgende is aan de hand.
Verbaas u niet teveel over de inhoud, ik zit nog steeds beduusd voor me uit te staren.

Sinds 1 mei 2015 ontvang ik een WW uitkering(val dus in de oude regeling). Deze uitkering is gebaseerd op mijn laatstverdiende salaris en dat was veel, dus ontvang nu de maximale uitkering. Nu zit stilzitten niet in mijn aard, dus doe naast het solliciteren elke week een kranten/folderwijk waar ik wekelijks 6 uur mee bezig ben en ca. 100 euro per maand voor krijg.

Netjes opgegeven aan het UWV natuurlijk, want ik wil geen moeilijkheden.

Nu komt het, ik word nu elke periode gekort met 250 euro, omdat ik 100 euro per maand bijverdien.
Ik hoop dat u net zo verbaasd bent als ik dat ben.

Gebeld naar UWV en de desbetreffende mevrouw zei dat dit klopte en kon niet teruggedraaid.
Bezwaar ingediend en toen belde het UWV mij.

Nu is het dus zo, dat doordat ik 6 uur per week opgeef aan werk, de inhouding berekend wordt op mijn uitkeringsuren en niet op mijn werkelijk verdiende geld. Wat dus inhoudt dat iemand die werkeloos word , weinig verdiende en bijwerkt wat meer verdiend, maakt daar winst op en ik, doordat mijn vorige baan goed verdiende 200 euro teveel gekort wordt.
Ook deze meneer vertelde me dat dit op geen enkele manier teruggedraaid kon worden.
De volgende periode dat ik inkomsten op moet geven , geef ik dan maar een half uur op(doe ik mijn ronden wel rennend), dan klopt de inhouding wel ongeveer.
Niet opgeven is geen optie, want dan ben je natuurlijk meteen fraudeur.

Wat mij hierin het meest verbaast is dat er blijkbaar geen enkel kanaal bestaat om dit alsnog op een of andere manier recht te trekken, want iedereen die dit leest ziet toch wel de reeele onterechtheid hiervan.
Krantenwijk inmiddels opgezegd(moet nog wel afmaken tot eind januari), maar met 2 kleine kinderen thuis en kerst voor de deur vond ik dit een bijzonder onaangename en onterechte verassing

Keeskoff

maandag 21 december 2015