uwv- bremanregeling

1 reactie

Goede avond,

Mijn man heeft een WIA en een WAJONG uitkering. Hij werkt sinds januari bij een hovenier. Hij is van 80-100 procent afgekeurd. Heeft een jobcoach en loondispensatie(50%). Hij heeft door zijn epilepsieverleden een WAJONG VAN VOOR 2010. Ik vind het lastig om bruto bedragen te noemen (zou ik wel kunnen opzoeken) Maar hij kreeg in totaal 1056,- loon. 356,- van zijn baas en UWV vulde aan met een voorschot-uitkering tot 1056 euro. Hij had een contract van 24 uur.
Hij kreeg een terugbetaling van 2300 euro bruto, wat uiteindelijk niet klopte (verkeerde berekening gemaakt door uwv) en na weken wachten op een juiste berekening moet hij nu 779,- terugbetalen. Wat betekend dat hij lager uitkomt dan zijn uitkering (die was ongeveer 940,-)
Nu werkt hij 4 dagen. Zijn jobcoach heeft de breman-regeling aangevraagd. Want nu krijgt hij in totaal 1026 euro, dus ng minder dan toen hij 3 dagen werkte. En wij zijn bang in december weer een terugbetalingsverzoek te krijgen, waardoor hij misschien 2 tientjes meer dan zijn uitkering verdient. Het is een zwaar vak wat hij doet en dat moet beloond worden!
In eerste instantie was de breman-regeling afgewezen. Zijn arbeidsdeskundige zei echter dat hij er WEL recht op had. waardoor er WEER een berekening ( dus eerst weer een foute berekening) is gemaakt en ja hoor, hij krijgt een aanvuling vanuit de breman-regeling. En wel 60 cent per dag!!! Van alles wat ik lees over de breman-regeling, kan ik alleen maar concluderen dat mijn man aan alle voorwaarden voldoet om de volledige breman-regeling te krijgen. OOk zijn jobcoach is verbaast waarom dit gebeurt. De persoon die hij probeert te bereiken om hier vragen over te stellen kan hij niet te spreken te krijgen. Volgens hem behoort ze tot een afgeschermde omgeving. Nou willen we naar het UWV toe om helderheid te krijgen, maar zijn ze verplicht ons te woord te staan?

Wat wij willen:
-Helderheid hoe het kan dat mijn man de breman-regeling niet krijgt toegewezen (120 % van het brutoloon)
-de breman-regeling toegekend zeker over het tweede contract van 32 uur en ook over het 1e contract, omdat hij lager uitkomt dan zijn uitkering uiteindelijk.
-Dit is de eerste keer dat ik grbuik maak van een forum, dus weet niet goed hoe het werkt.
Ik hoop opbouwende reactie te kunnen krijgen, want ik voel me echt bedondert en mijn man is mondig minder sterk, maar wij willen ons er 'nog' niet of niet bij neerleggen.

maandag 10 november 2014