Wat moet ik doen? Einde raad...

1 reactie

Goedendag,

Wij weten niet meer wat we nog kunnen doen, wij zijn een pas getrouwd stel van 19 en 20 en hebben een kleintje van een jaar.
Wij ontvangen kindgebonden budget wat eerst ten hoogte was van 340 euro per maand omdat ik mijn dochtertje nog niet had erkend en wij nog niet gehuwd waren.
Maar sinds dat wij gehuwd zijn, zijn wij heel erg gelukkig met zn drie, alleen is het kindgebonden budget omlaag gegaan naar 86 euro.
Ik heb zelf een Wajong uitkering van het UWV en heb een toeslag aangevraagd, deze is maar 200 euro extra, wat bij elkaar 800 euro bruto telt.

Wij wonen momenteel nog bij een van onze ouders die ook een bijstandsuitkering heeft, dus het is ook geen optie om een bijstandsuitkering aan te vragen (wat ik volgens het UWV moest doen) Ben onlangs bij de gemeente geweest maar omdat wij nog maar 19 en 20 zijn krijgen wij heel weinig en mijn schoonmoeder word dan ook nog een gekort ondanks alles moeten wij wel meebetalen aan de huur.

Wij willen heel graag zelf een eigen woning en wat meer inkomsten, maar voor mij is het lastig om aan werk te komen en vooral om die ook te behouden.
Mijn vriendin zit nogal met de kleine. Ondanks dat alles wilt ze de kleine wel naar een kinderdagopvang sturen en zelf werk zoeken, maar zelfs dit zit ons tegen.

Weet u raad?

Met vriendelijke groet.

woensdag 27 januari 2016