Ziektewet uitkering & Vakantie

0 reacties

Beste leden,

Ik heb een vraag omtrent mijn ziektewet uitkering.

Ik zit nu 10 maanden in de ziektewet, heb vorige week een 1e jaars beoordeling gesprek gehad.
Ik las dat je in week 52 van je ziekte de gehele dossier thuis opgestuurd krijgt met daarin of je ZW word verlengd of juist stop gezet. Uitkering stopt een maand nadat u een jaar ziek bent geweest dus 52 ziektewet weken + 4 weken ?

Ik ben nog niet op vakantie geweest, ik wil graag even tussen uit, en niet zomaar een vakantie uitje maar voor behandeling naar buitenland 'Thermal bronnen' ivm mijn klachten in de schouders en armen,
Vanmiddag gesprek gehad met de verzekering arts, zij heeft besloten de dossier naar de arbeidsdeskundige te sturen. Toen heb ik gebeld met mn coach ivm vakantie opnemen wat mn wettelijk goed is en die deed er moeilijk over, terwijl de vakantie mij ziekte niet belemmerd, en hij vertelde dat ik beter de reactie/conclusie rapportage van de arbeidsdeskundige kan afwachten ? Ik denk, nou mocht de arbeidsdeskundige mij willen spreken krijg je een uitnodiging dit kan ook naar mijn vakantie vind ik ?

Mijn vraag: kan ik door 0900 nummer van het uwv te bellen mijn vakantie meteen doorgeven/vermelden 2 dagen voor vertrek ? (want mijn datum is niet bekend omdat ik heb gereserveerd bij de thermal plaats in buitenland wacht ik hen telefoon af). Dien ik ook mn coach bij t uwv hiervan op de hoogte te houden of is het bellen met 0900 nummer voldoende ?

En krijg je je zw uitkering gedurende 4 weken doorbetaald tijdens je vakantie ?

Ik hoop mijn verhaal duidelijk te hebben geduid, graag kijk ik uit naar jullie reactie's...
Alvast bedankt allemaal.

Ron

maandag 15 september 2014