Zij leven van ons geld

3 reacties

Hallo,
Er zijn mensen die ik ken, die in het buitenland wonen. Nu is dat niet zo raar. Maar zij leven van ons geld en daarmee duid ik niet alleen op mij zelf, maar op iedere Nederlander die werkt. Het is namelijk zo dat dit koppel, al wel iets ouder maar nog niet met pensioen, beiden een uitkering krijgen vanuit Nederland. De ene uitkering is wegens arbeidsongeschiktheid, de ander is niet bij mij bekend. Het koppel is al langere tijd in het buitenland. Zo zijn ze langer dan 3 maanden aan een gesloten in het buitenland geweest. Bij mijn weten zal je dan moeten emigreren, maar dat hebben zij dus niet gedaan, gezien zij nog steeds in Nederland staan ingeschreven en dus nog steeds een Nederlandse uitkering krijgen. Dit is vervolgens, bij mijn weten, niet toegestaan wanneer je een uitkering krijgt (wonen (langer dan 3 maanden) in het buitenland).
Deze mensen zitten heerlijk van hun dag te genieten, het geld van hun beide uitkeringen komt braaf iedere maand weer op de rekening, waar wij als Nederlands allemaal hard voor werken. Ik stel het niet op prijs dat ik werk voor deze mensen, die namens ons mogen genieten van hun oude dag in het buitenland (ze werken beiden niet).
Mijn vraag is dan ook; Waar kan ik het aangeven/melden dat deze mensen al langere tijd in het buitenland van hun Nederlandse uitkering zitten te genieten?
Graag hoor ik een reactie van iemand die hier wat meer van af weet. Ik vind het prima te werken waar ik een klein deel afdraag aan de staat voor uitkeringen en dergelijke. Maar dit dan alleen voor de mensen die het echt nodig hebben. Niet voor de mensen die denken er een makkelijk leventje van te kunnen maken in een ander land.
Groet,
Ronaldus

dinsdag 31 december 2013