bouwvergunning nodig voor een B&B woonwagen

0 reacties

Wij hebben een Bed and Breakfast in Groesbeek. Een van onze slaapaccomodaties is een nieuwe woonwagen, nieuw gemaakt op een onderstel van een schaftwagen, afmeting 2x5 meter.
Deze staat nu in de door ons van de gemeente gepachte wei en we hebben nu te horen gekregen, dat de woonwagen daar niet mag staan, gezien bestemming wei en niet slaapgelegenheid voor gasten. Daar gaan we mee akkoord!!
We willen alleen nu de woonwagen in onze tuin zetten als slaapmogelijkheid, maar nu zegt de gemeente, dat ik een bouwvergunning hiervoor moet aanvragen, en NB!, de ambtenaar met wie we spraken geeft al te kennen, dat we voor die vergunning totaal geen kans maken.
Toch gaan we die vergunning aanvragen, eigenlijk met ons "leken-idee", dat iets op wielen geen bouwvergunning nodig heeft.
De bewuste ambtenaar begon zijn betoog al meteen door nadrukkelijk erop te wijzen, dat er veel jurispredentie is hierover. Dat maakte ons achterdochtig!!

Wat is er nou waar? Voor een woonwagen op wielen in deze situatie: wel of geen bouwvergunning?

Vrijstaand huis, perceel 750 m2, verder op het perceel een gastenhuisje, een stal (voor de schapen in de wei), en een schuur 4x3m, waarvan een deel 1x3 m badkamer.

Ik wilde een foto van de woonwagen meesturen in dit frame, maar die accepteert dat niet.
Materiaal: red cedar horizontale schroten, balkonnetje dubbel deur, twee zijruiten.

Vriendelijke groet,

André Wevers

vrijdag 16 april 2010