Geen bouw vergunning nodig! Of toch wel???

3 reacties

Hallo allemaal,

Ik heb nog geen conflict en dat wil ik graag zo houden, vandaar mijn vraag.

Even kort samengevat:
Ik ben van plan om een aanbouw te plaatsen van 3 meter diep over de gehele breedet (5 meter) van mijn hoekwoning. Nu ging ik er vanuit dat ik hier een bouwvergunning voor nodig heb en dus heb hier geinformeerd naar de kosten hiervoor. Van de gemeente kreeg ik de volgende reactie terug:

"Ik heb zowel de gegevens voor vergunningsvrij bouwen als het bestemmingsplan geraadpleegd. Uw bouwplannen passen binnen het geldende bestemmingsplan (er vanuit gaande dat u lager dan 4 meter en niet breder dan de woning bouwt). Omdat het bouwplan binnen het bestemmingsplan past en voldoet aan artikel 3 van Bijlage II Bor (regels voor vergunningsvrij bouwen) maakt dat het gehele plan vergunningsvrij. U hoeft hier dus niets voor in te dienen."

Ik heb duidelijk aangegeven dat het gaat om een 3 meter diepe aanbouw over de gehele breedte van de hoekwoning.
Diverse mensen (waaronder een architect) hebben mij verteld dat ik normaal gesproken toch echt een bouwvergunning nodig heb voor dit project. het zou mij alleen heel veel geld en tijd schelen als ik geen bouwvergunning hoef aan te vragen. Uit de reactie van de gemeente maak ik dan ook op dat het niet hoeft, maar ik wil niet dat de gemeente moeilijk gaat doen op moment dat de aanbouw staat.

Mijn vraag is dan ook hoe sterk sta ik met de bovengenoemde reactie van de gemeente.

Alvast bedanjkt voor alle reacties!!!

Gr. Rob

donderdag 30 januari 2014