RO
ronadu
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

Gigantische Linde geeft veel overlast en bederft woonplezier

14 reacties

Sinds 1 juni zijn we verhuist naar onze nieuwe (jaren 20) woning. Midden voor deze woning staat, op eigen grond, een enorme linde (25 tot 30m hoog).
De afstand tussen stam en voorgevel is 2,7meter en de stamdiameter is ruim 70cm.

Om het gehele voorterrein opnieuw in te richten en daarmee de overlast van deze linde weg te halen heb ik een goed gesprek gehad op het gemeentehuis. Hierbij was ook de rayonarchitect aanwezig en heeft ons plan helemaal goed bevonden. In dit plan stellen we voor de linde te kappen en daarvoor 5 tot 6 nieuwe bomen terug te planten maar dan op in lijn met de overige bomen die langs de weg staan. Deze nieuwe bomen staan dan ongeveer io 8m van de voorgevel.

Volgens de rayonarchitect heeft ons plan een zeer positieve invloed op de omgeveing en past daarmee zeer goed in het gemeentebeleid.

Tot onze grote verbazing hebben we toch een weigering ontvangen van de gemeente voor de kap van de boom. Uiteraard vervalt bij ons daarmee het gehele plan voor het terrein.

Iedereen die we spreken is zeer verbaasd over dit besluit en begrijpt onze wens om de linde te kappen. Deze vormt echt een enorme bedreiging en veel overlast voor onze te renoveren oude woning (welke op de cultuurhistorische lijst staat!).

Inmiddels hebben we bezwaarschrift ingediend en wachten we de verder procedure in spanning af.

Het kan toch niet zo zijn dat onze woning nog jaren moet lijden onder deze boom waarvan de kruin nog aanzienlijk zal groeien? Het is niet dat we een boom kappen en gaan asfalteren.. we bieden echt een mooi plan aan als compensatie voor de kap en ter verbetering van het algehele beeld van de straat.

Wat kunnen we nu nog doen?

dinsdag 28 augustus 2012