Hoe zit het met het bouwen van een carport

13 reacties

Na lang bestuderen van de site van de gemeente Soest over het wel of niet mogen bouwen van een carport zonder vergunning bij het huis van mijn dochter Suzanne bij haar achtertuin aan de Parklaan 48 waren wij tot de conclusie gekomen dat er hier geen bezwaren te vinden waren op genoemde site. Het huis is een maisonnette. En dus is de bouw gerealiseerd.

Uitgebreide omschrijving van de situatie en de vraag die u voor wilt leggen aan Mr. Visser en zijn team van juristen:
Na de bouw is er door haar bovenbuurvrouw van 86 jaar, die op de hoogte was gesteld van de plannen van deze bouw en die toen geen bezwaar had, via de voorzitter van de woningbouwvereniging gevraagd aan de gemeente of deze bouw wel is toegestaan. Haar uitzicht zou minder geworden zijn.
De gemeente heeft ons medegedeeld dat hier geen sprake is van een achtertuin maar van een achtererfgebied en dat de bouw niet was toegestaan.
In een gesprek met de gemeente hebben wij toen aangegeven dat de op de internet site niets van dit alles is terug te vinden. Hun reactie was dat dit landelijk is geregeld en zij zich hieraan moeten houden.
Kunnen wij hier iets aan doen ? De gemeente aansprakelijk stellen of iets dergelijks ? De kosten van € 900 zijn anders weggegooid geld.
Gaarne uw advies hierover.

vrijdag 8 april 2011