Kan een bestaand bedrijf de werktijden/dagen uitbreiden als er bezwaar tegen is gemaakt door omwonenden ?

1 reactie

Ik woon op een bedrijventerrein, wat altijd is omschreven als een woon-werkgebied, met de bedoeling huizen met kleinschalige bedrijven aan huis.
Het is echter zo, dat de bestaande bedrijven de afgelopen jaren enorm aan het uitbreiden zijn, qua grootte van gebouwen en natuurlijk ook veel meer (vracht)verkeer, wat bij mij door de straat rijdt. In het weekend is het hier lekker rustig. Maar een van de bedrijven heeft een revisievergunning aangevraagd bij de gemeente en wil daarmee de werktijden uitbreiden en ook op zaterdag gaan werken. Dit gaat om een slachthuis wat 's morgens vroeg al veel geluidsoverlast veroorzaakt, vaak 's nachts koelwagens die lawaai staan te maken, en in de zomer ga je vaak ook over je nek van de stank.
Ik wil proberen tegen te houden dat zij op zaterdag gaan werken, omdat he t hier alleen in het weekend lekker rustig en lekker slapen is. Ik heb een gesprek gehad met ambtenaren van de gemeente, afdeling ondernemingszaken. Zij beweren dat ze een bestaand bedrijf niet kunnen weigeren om ook op zaterdag te gaan werken. Nu is mijn vraag of dit werkelijk zo simpel is, als er verschillende buurtbewoners een bezwaarschrift hebben ingediend ?

dinsdag 30 maart 2010