Mag de gemeente in kanaleneiland zich bemoeien met de daken van de huizen???

1 reactie

het probleem is namelijk dat de gemeente bewoners allerlei absurde dingen wil laten doen.
er kwam namelijk iemand namens de gemeente (of het iemand van een overheidsinstantie, of van een particulier bedrijf was, is niet duidelijk) en die inspecteerde de huizen.
op zich is hier niets vreemds aan, maar hij constateerde in ieder geval dat de kozijnen er niet uit zagen (en gelijk heeft' ie ook wel) maar hij heeft ook het dak ''geïnspecteerd en volgens de gemeente is die niet brandveilig en het probleem dat zou kunnen ontstaan is dat bij brand, het vuur makkelijk over zou kunnen overspringen naar andere gebouwen, er zou namelijk een isolerend materiaal of iets dergelijks tussen moeten komen.

nou is dat wel leuk en aardig alleen financieel zit het niemand mee in die wijk. Namelijk het vervangen van alle kozijnen (van ramen etc.) is bekend, moet worden vervangen, is geld voor gespaard, ziet er niet uit etc. daar gaan we mee akkoord.
Waar het ons niet mee zit is echter het feit dat we ook nog het dak moeten vervangen dat niet lekt, (voor zover ik begreep) vrij nieuw is, namelijk 8 jaar.
Vrij veel mensen (bijna iedereen) moet dus hun daken laten vervangen of iets dergelijks, als het maar aan de eisen voldoet. en om daaraan te voldoen moet je dus je dak laten vervangen.

ik denk niet dat veel bewoners zoiets kunnen betalen. Een fatsoenlijke reparatie bedraagt namelijk ongeveer een halve ton, waarvan de heft voor kunststof kozijnen

geluiden uit de wijk:

Toen ik samen een van de bewoners naar een buurtcafé ('/ theehuis'), ging vroegen we ook daar aan bewoners van het blok wat zij ervan denken. sommige die wisten het maar niet, andere die zeiden dat ze samen hun daken lieten maken om goedkoper uit te komen, anderen meenden dat ze het zelf wel konden maken!???

De buurvrouw, van een van mijn kennissen, zegt dat degene die haar huis kwam controleren in een hele dure auto rijd, wat vraagtekens oproept. "zulke mensen denken helemaal niet, of bewoners dat wel kunnen betalen". Ze zegt dat we binnenkort met zijn allen naar een advocaat moeten stappen, terwijl andere buurtbewoners menen dat eigenlijk een opstand of protest nodig is, omdat dit geldklopperij is. (mijn optiek = mensen wonen in die (achterstand's) wijk omdat ze nou eenmaal niet zoveel geld hebben. )
Het probleem is bijna zo ver dat we een advocaat willen inschakelen.

De vraag is: kan de gemeente zich bemoeien met daken van de betreffende huizen??? en is dit niet onrecht / straffen van huiseigenaren??

dinsdag 29 maart 2011