Marktplaatsvergunning vs. terrasvergunning

0 reacties

Ik zit met het volgende probleem:

ik sta met noten en zuidvruchten op de markt van Leiden sinds 1999, en sta al enige jaren op dezelfde 'vaste plek'.
Nu is er sinds een week of 5-6 een restaurant tegenover mijn staanplaats op Zaterdag geopend en de eigenaar heeft daar ook een terrasvergunning aangevraagd en gekregen voor een gevelterras en zgn. eilandterras ( in de breedte van de gevel langs de waterkant).

De terrasvergunning geldt voor het hele jaar, maar niet op marktdagen waar het terras 'in de weg' zou staan.
Ik sta dus op zaterdag recht tegenover het restaurant en sinds 2007 is er wegens overwegend logistieke redenen afgesproken met de gemeente dat kooplieden met eigen materiaal al op vrijdagavond vanaf 18:00 mag worden opgebouwd.
Ikzelf heb een redelijk grote combinatie van bus+verkoopwagen en heb door de afmetingen maar één toegangsweg.

De restauranteigenaar is niet voor overleg bij mij geweest in de afgelopen maanden (vanaf Mei 2015) dat hij wel aan het werk was in het pand, en ruim de gelegenheid heeft gehad om dit te doen.

Ik wist van het besluit uit 2007 en heb dit opgevraagd bij de gemeente, dit heb ik toegestuurd gekregen.

Nu ben ik wel in gesprek met de gemeente over dit probleem, maar beweert de persoon daar dat dit zou vallen onder de marktverordening van vòòr 2008, en dus zou vervallen omdat er in 2008 een nieuwe verordening is vastgesteld.

In de brief wordt niets gezegd over de bewering dat dit in verband zou moeten staan met de verordening, en hier ben ik ook van overtuigd.
Wij (adviescommissie ambulante handel) maken vaker afspraken met de gemeente die totaal niets met een marktverordening te maken hebben.

Nu zou ik graag van jullie willen weten wat jullie kijk op dit geheel is, ik heb de brief van de gemeente en een stukje nadere regels terrasverordening ter inzage online gezet
http://s1131.photobucket.com/user/peanutsNL/library/markt

Mochten jullie nog wat meer info willen hoor ik het graag.

Bij voorbaat dank,

Kevin Kerdijk
"De Vrolijke Noot"
Leiden

vrijdag 6 november 2015