over priveterrein zonder recht van overpad door gemeente en achterburen

3 reacties

Wij zijn eigenaar van een stuk grond naast ons huis. Op dit stuk weg staat al vanaf de vorige eigenaar dat het eigen weg betreft. In onze koopakte en alle andere aktes staat geen recht van overpad geregeld. Wij hebben halverwege vorige jaar bewoners en gemeente een brief gestuurd om tot een regeling te komen zodat recht van overpad vastgelegd kan worden met verantwoordelijkheid, bandbreedte en alle daarbij behorende zaken.
Het gebruik door steeds grotere, zwaardere voertuigen beschadigd onze huizen en niemand voelt zich verantwoordelijk. Wij hebben onze riolering al moeten vervangen, scheuren moeten repareren. De weg is nauwelijks 2,50 m en niet met speciale voorzieningen verhard.

Gemeente geeft aan niet verantwoordelijk te zijn. Zij waren van plan de doorgang te kopen en daarbij de regulering van verkeer te regelen. Er is wel een Raadsbesluit tot openbare weg genomen maar deze is op grond van eigendom van gemeente gebaseerd. Eigenaren hebben dit niet geaccepteerd en het bordje eigen weg hangt er nog steeds.

Doordat er nergens een recht van overpad is geregeld hebben wij geen poot om op te staan bijj schade. Daarom wilden wij het recht van overpad geregeld zien. wij hebben de laastse dag van juni het gebruik gestuit teneinde tot een regeling te komen. Hierop heeft de gemeente zware middelen ingezet zoals handhaving op de gedeeltelijke afzetting om tot een regeling te komen. Onze auto werd door gemeente afgesleept omdat hij op openbare weg zou staan. Dit terwijl het om een eigen weg gaat. Wij weten het niet meer, hoe krijgen wij het voor elkaar dat wij rechtsbescherming krijgen tegen deze inzet van gemeente en de laksheid van de bewoners die onze weg gebruiken.

maandag 30 juli 2012