Perceelhoogte en Erfscheiding door fout gemeente

2 reacties

Hallo allemaal,

Omdat onze schutting dringend aan vervanging toe is willen we deze vervangen. We zouden graag een hogere schutting terugplaatsen voor wat privacy in de tuin.

Onze hoekwoning is gelegen aan een openbare weg en bij de aanleg van de wijk is een fout gemaakt door de gemeente. De huizen achter ons gelegen zijn namelijk te laag geplaatst waardoor ons perceel en dat van de buren zwaar afloopt naar de achterkant van het perceel. Hierdoor kwam bij regen al het water van ons blok bij de achterbuurman in de tuin. Hiervoor hebben ze in de brandgang tussen de huizen een put moeten graven die dit water opvangt.
Graag willen we onze tuin ophogen om hem egaal te maken, en hierop een schutting plaatsen. Op de site van het OLO lees ik dat ik 2 meter hoog mag gaan, gemeten vanaf het hoogste perceel. Geldt dit ook als ik ons perceel zelf verhoog om het egaal te maken?

Als wij dit niet mogen krijgen we op de achterzijde van ons perceel een schutting van ongeveer 1m40 terug, wat natuurlijk helemaal geen privacy geeft.

Ik heb nog geen contact gehad met de gemeente hierover. Vergunningaanvragen uit het verleden hebben altijd tot veel gedoe geleid en ook het Vrom vindt onze gemeente maar kieskeurig en kleinzerig. Het gaat ze allemaal om de legeskosten (eigen woorden van de gemeente) en als ik hierover in overleg wil kost me dat zowieso al €60,00. Ditzelfde bedrag geldt om vergunningen uit het verleden op te vragen.

Graag kom ik dus te weten wat het peilpunt van de perceelhoogte is, kan iemand mij helpen?

woensdag 21 maart 2012