Snippergroen

4 reacties

In 2001 hebben wij een woning gekocht,een sloot grensde aan de achterkant van onze tuin.
In overleg met de gemeente,alleen telefonisch helaas,hebben wij toestemming gekregen om daar een beschoeiing laten plaatsen.
Daar door hebben wij wel een stukje gemeentegrond in gebruik genomen,maar we hadden ook schouwplicht,dus twee vliegen in 1 klap.
Onze naaste buren hebben ook een beschoeiing geplaatst.
In ong 2008 kregen we een brief van de gemeente dat huur we konden gaan betalen en we hebben toen een eenmalig aanbod gekregen om het stukje te kopen.
De huurprijs was rond de 30 euro per jaar,dat laatste hebben we toen voor gekozen.
We mochten het niet verhuren aan derden en dat leek ons ook logisch.
In 2012 hebben wij onze woning verkocht,en daarbij verteld dat we het laatste stukje huurden van de gemeente.
In 2013 kregen wij weer de rekening van 30 euro voor de beschoeiing,op ons nieuwe adres,we zijn in hetzelfde dorp blijven wonen.
Ik heb toen contact op genomen met de huidige bewoners en natuurlijk wilden zij dat wel betalen alleen als het dan natuurlijk ook op hun naam kwam te staan.
Ik heb toen contact met de gemeente Meppel gezocht en daar te horen gekregen dat we het hadden moet opzeggen, wij dachten dat het automatisch zou gaan ivm verkoop huis.
Dus een huur opgezegd,en wij dachten het zit allemaal prima , totdat we een herinnering kregen van niet betalen.
Weer contact gezocht met de gemeente Meppel,en dhr.Bolhuis die er over gaat zei toen tegen mij dat het contract niet overneembaar is voor de nieuwe bewoners.
Terwijl de nieuwe bewoners het graag over wil nemen.
Nu wonen wij er al 2 jaar niet meer ,hebben wij nog wel elke keer betaald voor een stukje grond waar wij niks mee doen en kunnen.
Nu heeft de gemeente Meppel ons een brief gestuurd dat we de hele beschoeiing ontruimd moet worden voor 1 jan.2015.
We benadelen ook onze naaste buren daardoor aangezien de beschoeiing aan elkaar vast zit.
En we komen voor een hele grote kosten post te zitten want zo'n beschoeiing haal je niet zo maar weg,en de huidige bewoner hun tuin moet helemaal heringericht worden.
Kan dit zo maar?

Mvg.Marielle

dinsdag 28 oktober 2014