Speeltoestel door gemeente erg dicht achter tuin geplaatst.

2 reacties

Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar informatie over het volgende:

Wij wonen ruim 20 jaar in ons rijtjes(hoek)huis. Achter onze tuin ligt een kleine randje gemeentegroen en daarachter een pleintje met enkele speeltoestellen.

Onlangs werd het speelplaatsje "opgeknapt". Hierover waren wij als bewoners niet van te voren ingelicht.
Tot onze grote schrik werd er recht achter onze tuin een zeer groot speeltoestel geplaatst. Het is een klimtoestel met enkele schommels. Het toestel is zeker 3 meter hoog en als kinderen erop klimmen hebben ze een zichthoogte van ong. 4 meter.
Aangezien het toestel op slechts 30 cm (1 stoeptegel) van het randje gemeentegroen staat, hebben wij veel overlast van inkijk. Dit wordt verergerd doordat de gemeente het hoge groen dat op het randje gemeentegroen stond (boompjes en hoge struiken) heeft verwijderd en vervangen door kleine plantjes.
Wij zijn de enige bewoners die overlast hebben en wij hebben dan ook ALLE overlast. Niet erg eerlijk verdeeld dus.

Er is plaats genoeg om het toestel zeker 5 meter naar het midden van het pleintje op te schuiven. Wij hebben de gemeente gevraagd dit te doen. De opzichter die langskwam zei tegen ons dat hij van de situatie schrok en dat zo'n groot speeltoestel absoluut niet geschikt is voor een pleintje in een straat. Volgens hem hoort het thuis in een park o.i.d. Hij gaf toe dat de gemeente een grote fout heeft gemaakt en dat zelfs het opschuiven geen afdoende oplossing zou zijn. Volgens hem moest het worden verwijderd en vervangen door een kleiner, geschikter speeltoestel.

Maarrrrr.... nu wordt er teruggekrabbeld.
We ontvingen een e-mail van deze opzichter waarin hij schrijft dat "ze" het toestel willen laten staan omdat verplaatsen of vervangen te duur is.

Wij zijn van mening dat de financiën niet ons probleem zijn.
Onze mening is: De gemeente heeft een fout gemaakt, de gemeente moet deze fout herstellen.

Nu vraag ik me af of iemand weet of de gemeente zich aan bepaalde regels moet houden betreffende de afstand van bouwwerken tot tuinen/huizen.
Of weet iemand waar ik deze informatie kan vinden?

Alvast bedankt.

Mimi

P.S. Wij hebben geen bezwaar tegen de aanwezigheid van een speelplaats an sich. Wij vinden juist dat kinderen de gelegenheid moeten hebben om lekker buiten te spelen en zijn niet de types die boos worden als er een bal in de tuin komt of zo.
Wij hebben gewoon overlast van de buitenproportionele inkijk in onze tuin en huis. Daarnaast hebben we ook last van de jongeren die het speeltoestel nu als 'hangplek" gebruiken waardoor we 's avonds en 's nachts in de herrie zitten en veel inkijk hebben.

donderdag 31 juli 2014