conflict met paardenhandelaar

2 reacties

Beste, Graag wilde ik wat advies betreft aankoop van mijn droompaard.Vorig jaar maart heb ik haar aangeschaft via een advertentie van Marktplaats, afspraak gemaakt via de telefoon ,netjes ontvangen paard kwam niet fit over ,mijn dochter had een proefritje op haar gemaakt en ik ook.
Het paard oogde wat ziekjes , hun zeiden verkoudheid. In de advertentie stond paard geschikt voor de bange ruiter , erg braaf met kinderen enz.. ze kwam erg braaf over op dat moment , maar ze was niet fit. maar hierdoorheen gekeken heb ik haar gekocht . 5 dagen later haar opgehaald restgeld betaalt en het enigste wat ik heb meegekregen waren de chippapieren, wat inhield ik moest zelf haar paspoort aanvragen, Bij het paard zaten geen papieren verder , deze zouden nog bij de oude eigenaar in Duitsland zijn, het paard zou een echtscheidings geval zijn.
Man had de papieren en vrouw het paard.
Dit paard is verkocht aan de mensen waar ik haar vandaan heb. Een stal uit Zuid holland.
Toen ik trouwens bij het paard ben wezen kijken constateerde ik ook dat ze was gespoten met een of andere vloeistof, de verkopers zeiden dat dit antbiotica was .
Toen ik haar dus ging halen hadden ze haar volgens mij weer gespoten met hun te zeggen antbiotica, ze kwam erg suf over. Ingeladen in de trailer en naar huis gebracht. Paard wat laten wennen aan de omgeving , paard heeft veel op de grond gelegen in het zonnetje, en knapte ziederoog goed op.
Dierenarts laten komen , deze heeft haar geent en vervolgens moest ik haar laten afvallen ze had nogal wat overgewicht. Na een paar dagen de verkopers gemaild of het toch niet verstandig was om mij een verkoopcontract toe te sturen, op deze mail totaal geen respons gehad en ander contact kreeg ik ook niet meer.
Tandarts erbij , haar gebit zag er erg slecht uit, veel haken aan de kiezen en de binnenkant van haar mond was helemaal kapot.
\Hoefsmid heeft haar hoefjes netjes bijgewerkt , deze waren helemaal gescheurd.
De verkopers nog een keer gemaild over mijn verkoopcontract, totaal geen respons.
Na het paard enige dagen op stal te hebben begon ze totaal te veranderen qua gedrag , ze werd naar mijn aanzien gevaarlijk.
Ik kon haar bijna niet aanraken , ze heeft mijn stalgenoot de stal ingestampt en mijn eerst hoefsmid de wei doorgetrapt.
Dit was dus niet het paard waarvoor ik had gekozen, in de advertentie stond immers paard geschikt voor de bange en beginnende ruiter . NIET DuS,
Dit laten weten bij de verkopers, wederom geen reactie.
Toen ben ik de naam gaan googelen van deze stal en kwam al gauw op erg veel negatieve ervaringen met deze stal, waarbij ik mijn ervaring heb toegevoegd.
ondertussen had ik voor het paard haar paspoort aangevragen, bij het chippen wordt door de dierenarts een formulier afgegeven, deze moet je aangetekend versturen met de barcodes.
Dit alles is opgestuurd naar KNHS en hun geven het paspoort af, laat deze nu een fout maken en ze sturen het paspoort op naar de verkopers van het paard.
Dus ik had geen eigendomsbewijs van mijn paard, een paspoort hoort de verkoper te geven bij het paard.
Zonder dit paspoort mag een eigenaar zijn paard niet vervoeren.

Ondertussen heb ik mijn paard opnieuw te koop gezet ,omdat ik haar te gevaarlijk vond voor mijn dochter. Dit via marktplaats.
Een reactie gehad van meerdere personen die dit paard ook te koop hadden gezien bij de verkopers waar ik haar gekocht had. Door 1 van deze kopers was de reactie daar op stal geweest, als jullie haar niet kopen gaat het paard naar de slacht.
Ook een reactie van iemand anders, wat later bleek dat dit de oude verkopers waren van het paard, hun bleken dus in bezit te zijn van mijn paardenpaspoort, wettelijk gezien hebben hun dit paspoort aan mij moeten geven.

Hun stuurde het paspoort pas terug als ik mijn uitlatingen op internet over hun verwijderde.
Maar ik was dus dat forum niet gestart , er stonden al negatieve reacties over deze stal op internet,
Mijn Arag verzekering aangesproken hoe ik het best mijn paardenpaspoort in bezit kreeg.

De tegenpartij had mij op laten roepen op het politiebureau in mijn woonplaats, want ik was nu verdachte van smaad en laster.
Ik op het politiebureau mijn verhaal gedaan in afwachting van alles, ik was immers niet fout dacht ik , ik verkocht geen gevaarlijk paard en hield geen paspoort achter en had geen meerdere mensen opgelicht.
Dus mijn geweten was zuiver.
Na wat brieven over en weer van civiele advocaten had ik eindelijk mijn paspoort terug, en zoals de verkopers wilde de uitlatingen op internet laten verwijderen.
Ik dacht nu zal het allemaal over zijn na 4 maanden, kreeg ik afgelopen vrijdag een brief van de arrondisement rechtbank een brief met uitspraak dat ik 230 euro moet betalen als straf voor smaad.
Nu breekt mij dus een klomp hoe kan ik een boete krijgen terwijl hun fout bezig zijn.
Dus civiel is nu strafrecht geworden. en ik ben totaal niet op de hoogte gebracht van de gang van zaken.

Wel is het zo dat ik in November dus 4 maandjes geleden naar de politie ben geweest omdat op de website van mijn werk in het gastenboek ook uitlatingen zijn geweest , met opmerkingen van een procesverbaal van de beheerder enz,,
Hiermee ben ik dus aangifte weesten doen , en de politie vond dit dus te mager om er iets mee te doen.

Al met al een heel gedoe ,ik dacht een jaartje geleden een leuk paard te kopen maar als ik dit alles had geweten. Gewoon te gek allemaal.
Weet iemand raad met deze situatie m.v.g

maandag 19 maart 2012