er word geen paspoort geleverd bij de pony

2 reacties

2 maanden geleden plaatste ik een advertentie dat ik op zoek was naar een superbrave pony, om af en toe een buitenritje mee te kunnen rijden.
ik werd benaderd door iemand die een oudere pony had staan die werd plots verstoten uit haar kudde en daardoor al heel lang niet meer bij het eten
kunnen komen. daarom zocht ze een nieuw adres voor hem want anders zou ze hem af laten maken omdat niemand hem wilde hebben.
omdat ik hem door zijn slechte conditie niet uit kon proberen hebben we een proefperiode afgesproken van 2 maanden. als ie ons zou bevallen zou ie mogen blijven, als ie ons niet zou bevallen zou ze hem weer op komen halen. ook als er in de 2 maanden proef mocht blijken dat ie dierenarts of hoefsmid nodig zou hebben dan zou zij voor de kosten opdraaien. dit alles heb ik zwart op wit staan met haar handtekening eronder. toen ie gebracht werd was ie echt in zeer slechte conditie en zag ie er echt heel slecht uit, was graatje mager (z'n skelet was heel duidelijk zichtbaar), zat onder de bijtwonden en had een trap tegen zn knie gehad dus die was behoorlijk dik.
voordat de 2 maanden om waren had ik al duidelijk gemaakt via mail dat we hem graag wilden houden, we vinden hem verschrikkelijk lief en buiten is ie superbraaf. ze zou thuis overleggen over hoe en wat en ik zou horen?? ( dit terwijl in het contract staat dat niet zij de keus had maar wij)
na wat mailtjes over en weer , ze wilden hem eerst terug want waren bezig met een rusthuis voor hem te regelen, was ze overtuigd dat ie bij mij goed stond.
nu was ze bij het brengen van de pony het paspoort vergeten mee te nemen (zei ze), en zou het op sturen met de post.
later kwam ze daarop terug dat ze het zou geven na de proefperiode. oke dacht ik , heb ik geen probleem mee.
nu zijn de 2 maanden om en wil ze het paspoort niet geven omdat ze bang is dat ik hem door zou verkopen.
ik heb haar de garantie gegeven dat ik hem niet wil verkopen en dat als ik om welke reden dan ook afstand van hem moet doen dat ze de eerste
keus krijgt hem terug te nemen.
(er is van bruikleen nooit spraken geweest , er zou afstand gedaan worden van de pony)
wat moet ik nu doen? ze wil het paspoort dus niet afgeven.

maandag 16 mei 2011