fokker aansprakelijk stellen na erfelijke aandoening

1 reactie

Ik heb vorig jaar een Golden Retriever pup gekocht met stamboom. Deze fokker is aangesloten bij de golden retriever club Nederland.

Ik had de hond nog geen week en ze had schilfers, dus wij naar de dierenarts. De dierenarts dacht aan de erfelijke huidziekte Ichthyiosis (vissenschubziekte). Maar ik moest de fokker maar eens vragen of een van de ouderhonden er ook last van hebben. De fokker vertelde me dat de moederhond ook last van schilfers heeft en dat ze me dit meerdere malen vertelt had. Dit laatste is niet het geval!

Mijn hond is inmiddels de jaar gepasseerd en ik heb haar laten testen op deze huidziekte en ze is inderdaad lijder van deze aandoening. Heel vervelend voor mijn hond, want ze heeft er erg veel jeuk van.

Nu wil ik de fokker aansprakelijk stellen hiervoor. Ik heb 1000 euro betaald voor een gezonde hond (Heb een koopovereenkomst getekend waar dit in staat) en dit is niet het geval.

Ik heb ook al contact gehad met de golden retriever club. Het is nog niet verplicht om golden retrievers te testen op deze aandoening. Ze vertelde me wel dat ik volledig in mijn recht sta en dat ik er de fokker zeker een brief moet sturen.

Ik heb geen rechtsbijstand verzekering.

Heeft er iemand een idee hoe ik dit moet aanpakken en misschien een voorbeeldbrief? Ik denk namelijk dat de fokker niet zal reageren als ik een aangetekende brief zal sturen.

dinsdag 9 juli 2013