fokker verantwoordelijk?

0 reacties

Beste,

ik ben een kleinschallige hobby fokker van honden, het is puur uit liefde en rasverbetering dat ik het doe.
ik heb in 2010 mijn eerste nestje gehad, daarna is 2011 2 nestjes op dit moment mijn 4e nestje.
ik fok via de Raad van beheer en de Rasclub en al mijn fokhonden voldoen aan de strengst gestelde eisen hiervan, ze zijn ook allemaal met stamboom etc.

Nu heb ik begin 2010 een nestje gehad waarvan de ouders beide Heupen en Ellebogen gerontgend zijn, en vrij hiervan en de gehele benodigde 3 generaties zijn vrij hiervan en voor de fok geschikt.
verder hebben vader en moeder alle testen etc behaald die nodig zijn.
er zitten stambomen bij en alles is geregistreerd !

Na 6 maanden kwamen er mensen terug en ze vertelden dat hun hond mank liep nadat deze op vakantie was geweest bij vrienden en daar de hele dag met volwassen honden samen gespeeld had.
de hond is met 1,5 jaar geopereerd geworden aan de elleboog en ik heb de mensen toen een tegemoetkoming gedaan voor een gedeelte van de operatie te vergoeden (40 % van aankoopbedrag). zij gingen hiermee akkoord en we hebben nooit meer wat gehoord.
nu (3 jaar later) melden ze zich dat de hond last heeft van Artrose vorming in de ellebogen (Dit komt altijd voor nadat een hond geopereerd is) en willen ze wederom geld hebben...
ik heb hun aangeboden om nog eens 20% van het aankoopbedrag terug te betalen en dat het dan ook definitief is afgelopen omdat ik niet meer kan terug geven dan de aankoopsprijs minus de onkosten die ik gemaakt ik van geboorte tot afgifte van de pup (overige 40 %).

Ze gaan hiermee niet akkoord en willen het volledige aankoopbedrag terug + de 40 % die al betaald zijn in het verleden.
Hiermee kan ik niet akkoord gaan en mijn laatste aanbod is dus 20% terug geven en daarmee klaar.
Ik heb alle officiele papieren van de ouders thuis liggen dus kan ze altijd tonen.

Nu worden ze grover en zeggen ze we komen wel bij jou langs om het te regelen en op social media word mijn hele kennel en mijn honden negatief neergezet en niet in een milde vorm !

Ik vraag mij af wat ik hiermee nog kan ?????

Advies is meer dan welkom want ik weet niet meer hoe dit opgelost kan worden...

Alvast Bedankt
Marko

vrijdag 5 april 2013