Gekochte fok-hond blijkt 'defect' te hebben. Wat moet ik hier mee doen?

1 reactie

Ik heb een reu gekocht van het ras Biewer Yorkshire Terrier om mee te fokken en om een kleine hobby kennel mee te starten ook hebben wij een teefje aangekocht om dit samen met hun te gaan doen in de nabije toekomst, maar nu blijkt dat onze reu 1 NIET ingedaalde testikel heeft waardoor er niet mee gefokt kan worden!

De fout begint al bij de eerste nest controle van de reu door de dierenarts er is in het paspoort aangegeven dat het geslachtsapparaat van de reu in orde is, tot 3 maal aan toe hebben de dierenartsen dit in het paspoort vermeld zonder de fysieke controle uit te voeren. wij kwamen er per ongeluk achter en hebben een echo laten maken met de uitkomst dat de testikel in de buik/liesregio zit en nooit ingedaald is geweest en hij nu geopereerd moet worden.wij hebben de dierenarts hier op aangesproken en de fokker natuurlijk maar zij houd vol dat het niet haar schuld is maar die van de dierenarts, en die dierenarts wil ook de operatie vergoeden en het geld van de echo betalen maar de fokker blijft dan vrij van betalen in de vorm van een schade vergoeding aangezien ik hem als fokreu heb gekocht een teefje heb gekocht en alle andere investeringen die gedaan zijn om de hobbykennel te beginnen.vinden wij dat zij ook een schade vergoeding zou moeten betalen of een deel van het aankoop bedrag terug moet geven? de aankoop van de reu was 1000 euro en die van de teef ook. allebei stamboom en alle entingen gehad.

De vraag is nu wie o wie is er nu eigenlijk verantwoordelijk voor de incomplete reu, en hebben wij recht op een vergoeding? en van wie de dierenarts of de fokker?,als er goed naar gekeken was met de 2e en 3e enting had het al eerder bekend geweest en had of de reu kunnen terug geven en de teef niet hoeven te kopen of de reu houden en geen hobbykennel beginnen maar die keuze lag dan geheel bij ons wat nu niet het geval is!. ik voel mij zwaar gedupeerd in deze de fokker geeft niet thuis en ik zit met een incomplete reu die nu enkel huishond is en niet meer voor show en fok ingezet kan worden.Terwijl hij een perfecte standaard heeft kleurendek en bouw om te vererven!ook heeft hij op de Yorkshire terrier vrienden clubdag al 2 prijzen gewonnen toen hij 10 weken oud was. wie heeft hier ervaring mee of heeft tips o.i.d.? alvast bedankt en groet,Dybster.

maandag 26 januari 2015