hond met aangeboren aandoening

7 reacties

Wij hebben van een goede fokker een golden retriever (14 mnd) met stamboom gekocht die op de herplaatslijst stond.
Na een paar weken kwamen we erachter, (door middel van wangslijm te onderzoeken) dat deze hond de ziekte Ichthyosis had.(jeuk en donkere vlokken in de vacht)
Dit is een huidziekte die overgedragen word door de ouders, die zijn dragers, mijn hond is dus Lijder, ze heeft een lichte vorm. Meeste fokkers doen er erg licht over, en doen het af als een soort 'roos'. De raad van beheer gaat er nu mee beginnen, dat fokkers ook op ichthyosis moeten testen met pups en ouders, dus lijkt mij belangrijk genoeg.
Wij hebben 800 euro betaald voor deze hond, die dus al 14 maanden was bij de koop.
Ik heb haar een brief gestuurd, met daarin het verzoek om de helft van het geld terug te storten omdat ze bij verkoop niks van deze aandoening heeft verteld, wat een goede fokker wel had moeten doen lijkt mij.
Ik kreeg een brief terug, waarin ze zei de hond maar terug te brengen, en dan kregen wij 800 euro terug. Zij zou dan de hond wel doorverkopen naar andere mensen.
Dit vind ik geen optie, wij houden van de hond, hebben het al veel geleerd( hond kon niks, alleen zitten) en dan wéér naar een ander? Dit is dan toch niet in het belang van de hond lijkt mij.
Heb ik het recht om de helft terug te vragen?

zondag 27 oktober 2013