hond terug naar de fokker, probleem

1 reactie

Je koopt een hond. Daar moet je goed over nadenken, helemaal mee eens.
Door een nieuwe baan en een nieuwe financiële situatie moeten wij beiden fulltime werken. Hondje is anderhalf jaar. Het gaat aan je hart, beestje zit veel alleen. Onze kinderen geef ik ook graag te eten en een hond alleen in de bench is ook zielig. Dus je hoopt met deze keuze haar een beter leven te geven.

Je neemt contact op met de fokker. Dat was ook afgesproken tijdens de koop. Zij wilt haar ontzettend graag terug (grote fokker met +20 hondjes en dus ervaring hiermee??). Je brengt haar er naartoe bijna 200 km reizen. Alles lijkt prima daar te gaan.
Zij kent haar ook omdat zij daar was met de vakantie. Nooit geen problemen.

Na 2 dagen telefoon. Hond moet weg, het zou alleen maar blaffen. Haar pups zouden dood gaan hierdoor.

Volgens haar zijn wij verplicht haar terug te nemen. En anders de opvang kosten zouden moeten vergoeden. Zij heeft ook een dierenpensioen. Maar zelfs daar horen zij haar? . Daar zit een heel stuk tussen, beiden gebouwen geïsoleerd. Aan de telefoon hoorde wij haar ook niet. Maar ze zou buiten staan, het is tegen vriespunt nu maar goed.

Zij was ook heel druk ermee, met de laatste loopsheid datum/moest zo snel mogelijk getest worden en dergelijke. Wij denken zelf dat er een andere reden is ?

Zij vond dat wij van ons probleem haar probleem maakte. Terwijl zij het ons aanbod.

Wat moeten wij nu doen. Zij eist dat wij haar terug nemen en haar het geld retour doen . Zij heeft namelijk twee derde van het aankoop bedrag aan ons terug betaald. Beestje is niet op de plek, dat vind ik echt heel sneu. Maar vanuit hier zou zij ook herplaatst moeten worden. Dus heb gevraagd als zij dit wilt doen. Wij hebben kinderen (met handicap) dit was al enorm moeilijk en verdrietig. Nu weer terug nemen en weer weg. Zou te verwarrend zijn. Heb in de familie al rond gebeld, maar nog geen oplossing gevonden.

Wat zijn ons rechten hierin. Ik weet dat je met honden recht hebt om je geld terug te krijgen mits het geen degelijk "product "zou zijn. Maar dat is hier niet ter sprake. Beestje is naar ons weten gezond (het is ook haar pup) Zij begon gelijk over haar rechtsbijstand verzekering. Niet plezierig dus.

maandag 29 oktober 2012