Hond weggegeven door vriendin. Ten einde raad, want krijg de hond niet terug!

0 reacties

Hallo

ik zit met een heel groot en vervelend probleem en weet niet wat ik kan doen.

mijn hond Brownie is een sharpei van 6 jaar die ik inmiddels 1 jaar had. ik heb hem 1 jaar terug samen met mijn vriendin gevonden en opgehaald via marktplaats. de hond was heel erg gek met mij en ik met hem want hij volgde mij altijd overal naartoe en ik was echt supergek met hem.

Brownie had moeite soms met luisteren en dat is ook niet zo gek als je hem als 5 jarige hond ophaalt via marktplaats en als de hond meerdere bazen heeft gekend of gehad. vooral als hij straf kreeg dan wilde hij nog wel eens de lip optrekken naar mij of mijn vriendin.

Afgelopen week lag ik in bed omdat ik nachtdienst had op mijn werk en nog even moest slapen voordat ik de nachtdienst in ging en ineens maakt mijn vriendin mij wakker in paniek en huilend met Brownie bij haar die superblij was om mij te zien en stond te kwispelen met de tong uit de bek en het bleek dat de hond mijn vriendin heeft gebeten toen mijn vriendin hem wilde straffen omdat hij met de kop in een vuilniszak zat te graaien. mijn vriendin had echt 2 gaatjes in de hand en haar hand begon op te zwellen en ze heeft 1 dag later een titaanspuit moeten halen en antibiotica gekregen bij de huisarts.

nu begon de ellende want mijn vriendin wilde de hond niet meer houden en wegdoen en ik weigerde. mijn vriendin hield vast dat de hond hoe dan ook wegging en dat ik hem maar strakker had moeten aanpakken. we hadden er erge ruzie over maar mijn vriendin haar besluit stond vast en ze plaatste een advertentie op marktplaats en facebook en ik wilde haar tegenhouden en de advertenties weer verwijderen maar ik kreeg haar gegevens niet en mocht de advertenties niet verwijderen.

1 week later verteld mijn vriendin dat brownie wordt opgehaald om 3 uur door mensen uit Dordrecht. ik probeerde haar de hele dag tegen te houden en heb haar meerdere keren gezegd dat ze die mensen af moest bellen maar ze wilde de mensen niet afbellen en ik kreeg ook die mensen zen gegevens niet en dus stonden die mensen hier om 3 uur en hebben ze brownie echt opgehaald terwijl ik dit niet wilde en dit heb ik ook aangegeven aan die mensen maar ze namen hem toch mee.

helaas ben ik te lief en ik durfde ze niet de deur uit te trappen of tegen te houden omdat ik zoiets niet snel durf.

nu is brownie 5 dagen weg en heb uiteindelijk de 2e dag dat brownie weg was die mensen zen telefoonnummer gekregen en probeer hem tot op de dag van vandaag terug te halen omdat brownie altijd bij mij was en ik heb hem elke dag met veel liefde verzorgd en ik had hem nooit weg willen doen maar die man heeft een deal met mijn vriendin gesloten en niet met mij en wil de hond niet teruggeven ondanks dat ik de situatie heb uitgelegd dat mijn vriendin mij geen gegevens wilde geven en mij tegenhield om de hond van marktplaats te halen.

WAT KAN IK DOEN????? ik ben ten einde raad.. ik mis de hond nog elk moment van elke dag en roep hem elke dag nog wel een paar keer.

help me asjeblieft met goed advies.

MvG

Clint H

woensdag 30 maart 2016