Kat verkocht, koper wilt adres niet geven, ik mag niet op bezoek

6 reacties

Beste forum leden,

In niet mezelf zijnde heb ik 2 katten verkocht, 2 raskatten begin januarie.
Tijdens de verkoop van de eerste kat ging dit allemaal snel, de afspraak was dat ik de kat mocht bezoeken (zodat ik weet ze goed zit), de mevrouw zei in rotterdam te wonen in een appartement 10 hoog. We zouden contact blijven houden. Ik gaf het paspoortboekje mee.
De kat komt uit een gezin, 4 jaar met andere dieren en altijd iemand thuis.
Deze vrouw woont alleen en werkt hele dagen.
Ik mail de dag daarna hoe het gaat en of ze haar adres even wilt doorgeven, ze schrijft de kat even moet wennen (maar geen adres door), de dag daarna mail ik weer naar haar adres.

Vervolgens, is er email verkeer en schrijft ze dat ze moeilijk foto's kan nemen van de kat want ze is bang voor de camera en vliegt dan weg (de kat was hier nimmer zo!), ik zie een paar foto's van een zeer bange kat.

Ik vraag in februarie wanneer ik kan komen, ze mailde eerst op vakantie te gaan. Ik mail begin april wanneer ik kan komen, ze mailt ''je hebt er niets aan want ze laat zich niet aan andere mensen zien''. Ik vind dat vreemd want zo schuw was ze nimmer, ze was helemaal nooit schuw. Begin mei mail ik haar of ik op bezoek kan komen, ze mailt de situatie niet is veranderd, dat best mag maar als de kat alleen al vreemde stemmmen hoort dat ze zich eigen niet laat zien, ook de deurbel is ze bang van.

Ik geef de vrouw wat tips, want ik vind dit zielig zo voor de poes, ze was hier nimmer nooit zo 4 jaar.
De vrouw is een pr weken op vakantie geweest, iemand die de poes te eten gaf, maar bang van mensen geworden...dus een paar weken lang helemaal alleen geweest zonder enig contact met de buitenwereld. Ik vraag weer om een bezoek, ik maak me zorgen.

Ze mailt, ze het op haar eigen manier doet, geen contact meer wilt want de kat wel gelukkig is..

Ik heb tot op heden geen adres, wel een tel nummer (via google niet haar adres te achterhalen), en ik heb een email adres.
Maar, de kat is daar niet gelukkig: een kat die zò angstig en schuw is geworden...

Wat kan ik doen? En juridisch?

Met vriendelijke groet

zondag 11 mei 2014