Kitten in laten slapen binnen twee maanden na aankoop

3 reacties

Hallo,

7 weken geleden heb ik een Maine Coon kitten gekocht van 14 weken bij een fokker. Ik was natuurlijk op slag verliefd toen ik hem zag en heb hem gelijk meegenomen. De fokker gaf aan omdat hij wat dunner was en minder in zijn vacht zat dan de rest omdat hij de grootste was uit het nest. Hij had zijn energie meer in het groeien gestoken. Op dat moment vond ik dat een aannemelijk verhaal. Bij thuiskomt was de kitten al vanaf dag 1 aan de diarree, eerst dacht ik dat het misschien stress was van de verhuizing dus heb het even aangekeken. Hij at wel goed en dronk heel veel, maar dat kwam natuurlijk omdat hij aan de diarree was. Hij was altijd super vrolijk en speels. Na een paar dagen was er nog geen verbetering en heb ik hem ontwormd 3 dagen. Toen maar naar de dierenarts, zij dacht ook aan Gardia en hebben een test gedaan. Deze dag heb ik ook de fokker ingelicht via de mail. Ze had als oplossing dat ik Antibiotica moest geven of Ronidazol. De Gardia test was negatief, en hebben vanuit de dierenarts antibiotica voor geschreven gekregen en Pro Colin. De dierenarts wilde geen Ronidazol geven omdat het een heftig medicijn is wat alleen bedoelt is voor een bepaalde parasiet. De behandeling van de antibiotica sloeg aan maar kwam na twee dagen weer terug. Toen besloten om hem op speciaal voer te zetten nog een keer een kuur antibiotica te doen en ontlasting op te sturen naar het lab voor verschillende testen. Door alle feestdagen was het beste om dit na Pinksteren op te sturen zodat het niet te lang op het lab zou liggen gaf de dierenarts aan. Vorige week vrijdag hebben wij het speciaal voer gekregen en opnieuw een antibiotica kuur. Maandag begon hij erg te braken. Dinsdag ochtend had hij niet meer gegeten en was er niks meer van hem over. Ik heb hem gelijk weer meegenomen naar de dierenarts. Na de behandelingen ook de ontlasting afgegeven en hem weer mee naar huis genomen. S avonds was hij er nog slechter aan toe, zijn oog was ook ontstoken en at nog steeds niet. ben savonds nog de dierenarts gegaan en heeft hij weer een behandeling van vocht, vitamine, glucose en braak remmers gekregen. Hij was zwaar vermagerd en had helemaal niks bij te zetten omdat hij altijd al dun was. Hij at niet meer en moest hem dwangmatig eten geven zodat er wel iets binnen zou komen. Afgelopen donderdag hebben we het zware besluit genomen om scrabble in te laten slapen, toen dierenarts hem zag dacht ze zelf dat het FIP was. Het was erg emotioneel het ging ook allemaal zo snel maar er was niks meer van het beestje over. Hij was helemaal op. De uitslagen van ontlasting testen komen volgende week pas.

Nu is mijn probleem dat ik de fokker over alles heb ingelicht. Voor dat de kitten overleed haar had gevraagd om een tegemoetkoming van de kosten van de dierenarts, omdat die erg hard opliepen. Hier had ze geen mogelijkheden voor om een tegemoetkoming te realiseren gaf ze aan. Voor dat we de kitten lieten inslapen heb ik haar ook geïnformeerd over de keuze die we aan het afwegen waren. Ze wenste ons veel sterkte in dit moeilijke en besluit en als ze een nieuw nestje krijgt dat we eerste keus hebben mochten we een nieuw katje willen kopen. Ik ben inmiddels 800 euro kwijt aan dierenarts kosten en het aankoop bedrag was 500 euro, en dat allemaal in 7 weken tijd.

Ik ben benieuwd welke rechten ik als koper heb in dit verhaal en wat ik kan doen.
Ik ben in bezit van een koopovereenkomst maar daar staat alleen het aankoopbedrag in en dat het om een liefhebber kat en dat er niet mee gefokt mag worden.

Alvast bedankt.

zaterdag 25 mei 2013