kitten overleden, fokster geeft niet thuis

0 reacties

Op 5 augustus kochten mijn zoon en schoondochter een raggdoll kitten bij een cattery. Zij ondertekenden een contract waarin de wettelijke garantie ipv 6 maanden verkort werd naar 5 maanden. Tevens eisden zij ook dat de kitten bij overlijden naar Utrecht gestuurd zou worden voor autopsie.
De cattery is aangesloten bij de Belgische vereniging, toen had er een lampje moeten gaan branden want waarom niet aansluiten bij de Nederlandse vereniging.
Na 2 maanden kregen zij een email van de fokster dat ze met Chiva naar de dierenarts moesten gaan omdat er bij haar Chiardia geconstateerd was,zij zei bij haar zelf. Nu had Chiva wel wat dunne ontlasting maar omdat baby´s dat ook hebben dachten zij in eerste instantie dat het erbij hoorde. De weg naar de dierenarts was gevonden en ze hebben daar regematig gezeten met haar, want Chiva bleef aan de dunne, tevens bleef zij ook erg klein en was zij erg rustig.
Verschillende keren was er per email contact maar volgens de fokster kon Chiardia erg hardnekkig zijn...

Op 3 februari werd hun ergste nachtmerrie waarheid, Chiva lag dood in haar mandje. Ze zijn met haar naar de dierenarts gegaan en die stelt dat Chiva met grote zekerheid is overleden aan FIP en zij hebben haar laten cremeren.
De fokker reageerde erg koel, in eerste instantie alleen met wat vervelend maar dat kan gebeuren met een huisdier, en toen zij te horen kreeg dat het vermoedelijk FIP was vroeg zij om het dossier waarbij ze eigenlijk bedoelde het autopsierapport. Zij hebben de dierenarts papieren gestuurd maar dat was volgens de fokster niet voldoende.

Nu zijn wij gaan informeren bij de Nederlandse vereniging van Ragdolls, en die stelt dat het contract dat zij hebben getekend niet rechtsgeldig is omdat ze er een aanpassing hebben gemaakt ten nadele van de koper, en is het wettelijk bepaald dat er 6 maanden garantie zit op levende have, net als bij het consumentenrecht en hebben zij recht op teruggave van het aankoopbedrag en als zij er een zaak van zouden maken zij ook recht hebben op een deel van de dierenartskosten.
Nu hebben zij echt geen financiele middelen om een rechtzaak aan te spannen en zouden zij al blij zijn als zij het aankoopbedrag terug zouden krijgen.

Bovendien kwamen er in onze zoektocht naar hulp hierbij te weten dat zij fokken met een nieuwe poes uit een cattery waar Chiardia heerste wat bij ons de gedachte deed opkomen of zij nu zelf Chiardia had of de poes, een poes overigens die een andere fokpoes moest opvolgen die, toen Chiva nog leefde, ook onder verdachte omstandigheden plots was overleden, en dat terwijl ze zwanger was van haar laatste nestje. Een van de kittens heeft het overleefd en is op marktplaats verkocht. Dit maar om even aan te geven dat er meer zaken spelen die wellicht niet helemaal door de beugel kunnen.

Dus wat nu.............fokster en belgische vereniging scharen zich achter het getekende contract, en wij , wij staan in de kou, krijgen Chiva er niet mee terug dat weten we maar deze fokker maar zo door laten gaan is ook geen optie.
Wie weet raad

woensdag 7 maart 2012