Kitten overleden na 3 1/2 dag na aankoop

0 reacties

Op 23 aug hebben we een kitten uitgezocht en een aanbetaling gedaan voor 150 euro bij een thuis fokker op marktplaats. Het was bij hun thuis een "huishoudelijk nestje" wat ze eens in de zoveel keer hebben.

Na 3 weken mocht ik hem ophalen op de dag nadat hij ingeent was (9 weken oud). Tevens was hij ontwormend en ontplooid. Toen ik hem ophaalde schrok ik redelijk...wat is hij nog klein! Hij is nauwelijks/niet gegroeid. Maar volgens haar was hij kern gezond, en zelf heb ik natuurlijk geen verstand ervan. Ik ben een leek die een schitterende kitten koopt. Ik kreeg van haar een paspoort met daarin dat hij ingeent was en bij de informatie stond geen naam van eigenaar (die wist ik natuurlijk zelf), en was hij niet gechipped. Na het betalen van de overige 300 euro (totaal 450 euro) ging mijn nieuwe vriend met me mee naar huis.

Al snel ging het mis, hij had al direct diaree (maar dit kan door stress/voeding verandering) en visite vond hem zeer mager en klein maar wisten allen ook niet zeker of het normaal was of niet. Gelukkig at en dronk hij goed.

Na 2 dagen ga ik na de doktor om er zeker van te zijn dat er niks mee aan de hand is. En de doktor schrikt zich rot. 9 WEKEN? Deze kitten is nauwelijks 5 weken of er is iets heel ernstigs mis. Hij woog hem en hij woog 425 gram, een 9 weken oude kitten hoort 850-1100 gram te wegen. Ook kon hij voor 99% garanderen dat geen enkele dierenarts deze kitten 2 dagen geleden heeft ingeënt en goedgekeurd zoals op het paspoort staat vermeld (hij is niet gechipped door hun, dat moesten we zelf doen dus niet direct te linken met een database) want een dierenarts zou direct zien hoe zwak/mager/klein deze kitten was voor 9 weken.

Hij heeft toen per direct een injectie gehad met vocht onder zn huid en een ontworming/ontvlooid (zat helemaal onder de vlooien). De dag erop ging het slechter en slechter en de diaree had bloed erin en werd zwakker en zwakker. Avonds weer naar de dierenarts (spoed dierenarts, niet mijn eigen) en ook hij gaf direct hetzelfde antwoord deze kitten is NIET 9 weken en onmogelijk dat een dierenarts deze kitten heeft goedgekeurd/ingeent in deze staat. Hij heeft vervolgens een verschrikkelijk nacht gehad met spuiten, infuus, en geforceerde voeding waarna hij uiteindelijk niet meer te redden viel. Hij is na 3 1/2 dag overleden.

De volgende dag hebben we natuurlijk direct na de dierenarts gebeld die hem zogenaamd heeft ingeënt en goedgekeurd of dit daadwerkelijk is gebeurd. Die claimed dat de kitten die hij heeft gekeurd in goede staat was 9 weken oud en 900 gram en zeer duidelijk gevraagd of zij niet contact op wou nemen met de fokker omdat we zelf het verschrikkelijke nieuws wilde brengen.

Krijgen we ineens een smsje van de fokker (een zeer belachelijk smsje als je iets verder leest), de dierenarts heeft vrolijk haar op de hoogte gesteld en alles doorverteld. Ze deed zelf eerst alsof ze er niks vanaf wist en vervolgens gaf ze toe dat ze alles wist (en dan nog zo verschrikkelijke smsjes sturen als hoe gaat t met je grote vriend van te voren). Ze weigert ook maar iets te betalen van de onkosten van de dierenarts totaal (275 euro) en de aankoop van de kitten (450 euro). Aangezien zij claimed dat de kitten die ze mee gaf 100% gezond was 9 weken oud en 900 gram woog. Dit is natuurlijk absoluut onmogelijk en dat zeggen beide van mijn dierenartsen. Een beestje kan niet 450gram verliezen binnen 2 dagen (officieel gecontroleerd na 2 dagen) en de ik heb talloze foto's van hem vanaf de minuut dat hij bij mij thuiskwam waarop duidelijk te zien is hoe klein en mager hij is.

Dus wat nu? De dierenarts vroeg of ik een autopsie wil, wat me weer 100 euro kan kosten. ik heb al enorm veel extra kosten gedraaid (inclusief de enorme hoeveelheid dingen die ik heb gekocht voor mn kleine makker) dit kan ik gewoon niet meer veroorloven.

Wat kan ik hiermee? Er is duidelijk gesjoemeld met het paspoort en indien de dierenarts werkelijk een gezond diertje heeft ingeënt die maandag dan heb ik een andere mee gekregen.

Ik heb alle bewijzen van mijn dierenarts die volledig achter me staan en beide zeggen dat hier iets niet klopt aan haar verhaal en ik heb 200 fotos van mn kitten waarop zijn lengte/breedte/mager duidelijk te zien is vanaf dag 1 en niet zoals zij zegt "je hebt hem geen eten gegeven en daardoor is hij 450g afgevallen in 2 dagen tijd, hij was kern gezond toen hij wegging hier. Zeg maar eens eerlik wat je ermee hebt gedaan!". Met tranen in mn ogen en enorme woede heb ik mn kitten verloren aan een psychopaat die een kei harde leugen verteld.

Moet ik perse de sectie laten doen om de fokker aansprakelijk te stellen? Of zijn de verklaringen van de artsen genoeg?

Hopelijk kan iemand mij hierbij helpen.

zondag 13 september 2015