koopovereenkomst kitten

5 reacties

Ik ben al jaren een hobbyfokker van een bepaald kattenras.
Af en toe heb ik een nestje met kittens uit gezonde en geteste ouders.
De kleintjes worden met grote zorg en liefde grootgebracht.
Aan fokkers verkoop ik zelden...en dan alleen als ik de fokkers goed ken en zeker weet dat men met dezelfde passie en dus op een verantwoorde manier fokt.
3 weken geleden heeft een mevrouw bij mij een kitten(poesje) gekocht.
Ik heb haar toen zij contact met mij opnam uitdrukkelijk gezegd dat met dit poesje niet gefokt mag worden omdat ik met de fokker van de kater een duidelijke afspraak heb dat er geen nageslacht van hem in de fok verkocht mag worden.
zij verzekerde mij ervan dat ze niet de intentie heeft met het poesje te gaan fokken.
bij overdracht van het kitten hebben zowel zij als ikzelf een koopovereenkomst getekend. Hierin staat uitvoerig beschreven dat er met de poes niet gefokt mag worden en dat als zij het dier heeft gesteriliseerd zij na overleg van een verklaring van de dierenarts met daarop het chipnummer, handtekening en praktijkstempel, zij de stamboom van mij krijgt overhandigd.
Tot mijn grote ontsteltenis heb ik onlangs een mededeling van mijn rasvereniging gekregen dat deze mevrouw een week na overdracht heeft geprobeerd bij hen een nieuwe stamboom voor het poesje te krijgen omdat zij van plan was met haar te gaan fokken.
Ik heb haar hierover per email om opheldering gevraagd en duidelijk aangegeven dat ik heel graag met haar hierover wil praten.
Tot op heden heeft zij niet gereageerd.
Hoe moet ik verder handelen?

dinsdag 16 november 2010