niet nakomen koopovereenkomst/garantie na overlijden

4 reacties

Op 23 oct j.l heeft mijn dochter een puppie gekocht in Eindhoven.
Na vier dagen werd de pup ziek, de zondag erna is ze overleden aan veld parvo. wat bewezen is door onderzoeken van DNA en ontlasting door onafhankelijk instituut.
Bij de koop werd een koopovereenkomst getekend door zowel de verkoper als mijn dochter , waar duidelijk in stond dat wanneer de pup zou sterven aan een ziekte dat ze bij zich zou dragen voor dat de koop was gesloten ze dan recht zou hebben op een andere puppie.

Na enig heen en weer gebel met de vorige baas(c.q) fokker, die in eerste instantie mijn dochter de schuld gaf * ze zou de kleine stress hebben bezorgd waardoor het een epilepsie aanval zou hebben gehad*
werd er afgesproken dat mijn dochter naar een andere pup mocht komen kijken en ze daar dan een nieuwe pup uit mocht kiezen.

Afgelopen zondag is ze met haar vader naar Eindhoven geweest om te kijken of ze een klik voelde met een van de andere puppie's.

Tot haar en haar vaders verbazing deelde de verkoper mee dat hij nog wel € 250,= wilde ontvangen..
Hij zei daar bij dat dat was afgesproken met mijn ex man!
Maar die heeft deze afspraak nooit met hem gemaakt daar meneer zelf met zijn schoondochter had besproken dat het wel erg triest was en dat hjij het zelfde voor haar gedaan zou hebben.

Mijn vraag aan u is:
Mag meneer nu opeens €250.= eisen voor een andere pup?
Terwijl er in de koopovereenkomst staat dat ze recht heft op een andere hond indien bewezen de pup al ziek was voor de koop??

Wat kunnen we doen om mijn dochters recht te halen?

dinsdag 13 december 2011