Paard met verborgen gebrek, verkoper wilt niet aansprakelijk gesteld worden.

0 reacties

Ik hoop dat jullie dit even aandachtig door kunnen lezen en mij hierin misschien wel kunnen helpen…

Ik heb mijn vorige paardje verkocht, uit goede vertrouwen omdat ik graag de sport in wou gaan.. werkelijk was dit altijd al me droom, van kleins af aan, en heb haar dus een goed tehuis kunnen bieden.
Ik ben toen opzoek gegaan naar een leuk kwpn paard waar ik lekker mee aan het werk kon.
Hierbij kwam ik bij een handelaar terecht en had een aantal paarden uitgeprobeerd, ik koos voor de ‘’3 jarige, kwpn paard’’ met o.a een hoefscheurtje.. die is inmiddels al verholpen.

Ik deed het paard op afbetaling, in augustus 2013 kwam hij bij ons op stal, later na de afbetalingen kreeg ik zijn papieren toegestuurd, maar in die tussentijd kwam ik er dus bij dat de combinatie van mij en het paard niet goed was, paard was te groen en ik te onervaren.
Inmiddels had ik contact gehad met de handelaar, of ik hem terug kon brengen.. en besloot hierop een paard te zoeken op karakter, ivm mijn angsten.
Die stonden er niet en hij raadde me aan het paard particulier te verkopen.. ik heb hem hierbij op bokt en marktplaats gezet, eventueel was inruil voor een lieve brave fries ook goed.
Hierbij kwam ik in contact met een vrouw die heel graag wilde ruilen, en ook serieus interesse had, ik ben daar geweest om te kijken of het wat was..
en ja, het beviel me goed en voelde me echt op me gemak met het rijden.
Een afspraak gemaakt om de paarden om te ruilen tevens kwamen we erachter dat de kwpn geen rechtsgeldig passpoort heeft.. nog schoot erbij dat ik het maar vreemd vond.. en we dus het paard zouden laten herkeuren, de gevoelens die ik erbij had was niet goed.. ik kreeg het idee, dat alles maar dan ook echt alles niet ‘waar’ was.

Toen we de paarden omgeruild hadden, heeft mevrouw hem laten herkeuren, hierbij zouden we samen de kosten delen, mocht het paard goedgekeurd worden veranderden we gewoon zijn naam en vroegen een passpoort aan, nieuwe inentingen etc. want die waren erook niet bij geschreven..
De veearts kwam op het volgende neer, Het paard heeft HKO klasse 3, 2 x geen chip gevonden, en de papieren waren niet geldig. (Europees stamboek)
Het paard hoort in 2010 geboren te zijn.. tevens was het al vreemd dat een 3 jarig paard nu al HKO klasse 3 kan hebben.. dus begonnen we nog eens te twijfelen over de leeftijd van het paard.
Ik heb hem terug laten komen en het friesje mee terug gegeven, en ben achter de handelaar aangegaan.
In het begin begon het nog goed, ik heb de keuringsrapport en de nodige uitleg naar ze toegemaild. Hierbij kreeg ik het volgende terug :
Wij houden ons aan de overeenkomst, het paard is nog steeds goed gezond voor de doelstelling waarvoor jij hem gekocht heeft.

Maar hoelang moet ik dan wachten? De veearts constateerde dat binnen nu en 2 jaar het paard kreupel zal zijn, negatief koopadvies, en ook nog eens geen gerechtigd papier?
Ik had een proeftijd van 6 maanden, ik ben er nou al eventjes mee bezig..
hun werken niet mee, en ik heb hierbij een advocaat in leer erbij gehaald, en de juiste rechten van mij op e-mail te zetten.
Dit hebben we gedaan en de email is verstuurd, de handelaar reageerde er niet op, na heel wat smsjes / emails en dat soort dingen kwam meneer aan het woord.

Ik mocht het paard, kosteloos op zijn stal plaatsen, dan zou hij wel even het paard verkopen.
Dat feest gaat niet door, ik ga niet aan zijn praktijken meedoen, tenslotte kan hij ook nog eens alles op mij afschuiven, de volgende eigenaar merkt op dat het paard niet goed is, en ik word daar straks mee geconfronteerd.

Uiteindelijk kon hij woensdag 15-01-2013 het paard komen halen, hij zou dan op een manege geplaatst worden, meneer reageerde dat het niets zou worden, maar a.s zaterdag had hij een super lieve makke fries op zijn stal staan.
Ik kon daar naar komen kijken, ik vertik het.. Eerst mijn aankoop bedrag terug, daarna kan ik overwegen om 't paard te komen bekijken.
Ook hier reageerde hij niet op, nu druk bezig met alles proberen aan te pakken.. maar het blijft lastig.

Ik vraag me toch af wat voor rechten ik heb, ik ga hier psychisch aan onderdoor, en ben er flink ziek van.

woensdag 15 januari 2014