Trammelant na verkoop paard

1 reactie

Wij hebben ons paard vorige week verkocht. Voordat de koper kwam kijken had ik al eerlijk vermeld dat het geen gemakkelijk paard betreft. Het werd dan ook niet als sportpaard verkocht, want op de wedstrijden is ze lastig te rijden.

Na twee proefritten besloot de koper toch de uitdaging aan te gaan. Wij hebben eerlijk gehandeld en verteld dat het geen makkelijk paard is en dat je er echt een combinatie mee moet worden voordat je er lekker mee aan de slag kunt. Ze mochten ook meerdere malen komen rijden, maar dat hoefde niet. De koper reed haar overigens keurig dus wij hadden er wel vertrouwen in.

Het paard kwam met glans door de keuring met complimenten van de dierenarts.

Echter, nu heeft de koper laten weten het paard terug te willen brengen. Ze kan er niks mee. Het paard zou veel lastiger zijn dan bij ons thuis (vreemde omgeving) en hier had ze geen zin in.

Wat nu? Wij hadden van tevoren aan gegeven dat we haar eerlijk wilden verkopen, want we willen niemand voorliegen en het paard willen we ook niet retour krijgen.

Ik ben ervan overtuigd dat het na verloop van tijd beter zal gaan. Het dier staat nog geen week op het nieuwe adres. Wij hebben haar bijna 10 jaar gehad. Voor mij is het logisch dat ze nog niet zichzelf is.

Hoe kunnen we dit nu het beste aanpakken?

maandag 5 augustus 2013