Waar hebben wij recht op bij een overleden pup?

9 reacties

Wij zijn 21 september langs gegaan bij een fokker die we hadden gevonden op het internet. Toen hebben we een pup uitgekozen en een contract getekend (in dit contract stond dat de pup was ingeënt tegen ziektes, een gezondheidsverklaring had en dat bij overlijden 50% terug werd gegeven) en 100 euro aanbetaald. Wij hebben toen afgesproken met de fokker om de pup 27 september op te halen. Toen zag de pup er gezond uit.

27 september hebben wij de pup opgehaald. De pup wilde die avond niet eten maar dit werd door ons gezien als stress. Dinsdagochtend at die gewoon en we waren blij. Maar in de middag ging het verkeerd, de pup begon over te geven. Wilde niks meer drinken en eten. Wij hebben de fokker gebeld en die gaf ons allemaal tips. Helaas werkte deze niet en zijn we 's avonds laat nog naar de avonddierenarts geweest.

Hij was er bang voor dat het een verkeerde fokker was maar gaf het toch nog een kleine kans. Het moest de nacht doorkomen en voor de ochtend hadden we medicijnen en moesten we naar onze eigen dierenarts. Hier hadden we al een afspraak mee uit voorzorg dus woensdagochtend konden we daarheen. Helaas hebben we die hele nacht wakker gezeten en gehoopt dat ze het zal halen. Op een gegeven moment was het meer een lappenpop en kreeg het diarree.

Woensdagochtend met spoed naar de dierenarts en is ze opgenomen. Ze heeft toen 3 dagen in de dierenkliniek gelegen met wissellende buien. Elke keer iets beter maar uiteindelijk is ze de zondagochtend overleden.

Dus nog geen week later is ze overleden. Volgens de fokker was het stress maar ook onze dierenarts zei de ziekte Parvo. De fokker heeft dit laten testen, dit heeft maanden geduurd, maar 2 weken geleden kwam dan het verlossende woord: het is 100% parvo. Dit betekent dat we ook 100% zeker weten dat de pup niet gezond was bij aankoop, omdat deze ziekte een tijd nodig heeft van 4 dagen om symptonen te laten zien.

Wij willen nu sowieso de aankoopprijs terug en natuurlijk de dierenartskosten. Hij wil nu 50% teruggeven of een nieuwe pup. Hierin zijn we natuurlijk niet in geïnteresseerd. Hij zegt dat we geen kans hebben bij een rechtzaak. Wat is het beste om nu te doen?

woensdag 15 december 2010