Welke rechten heb ik als mijn huisdier is overleden, na besmetting door een ander aangeschaft huisdier?

3 reacties

Vorige week woensdag, 15 september jl, heb ik een nieuwe rat gekocht. Vrijwel direct na thuis aan te zijn gekomen merkte ik dat ze wat last had van haar longetjes.
Omdat het bij ratten veel voorkomt dat de longen worden beschadigt bij de fokker door matige verzorging maakte ik me niet al te veel zorgen,
2 andere ratten, die ik eveneens bij deze dierenwinkel heb gekocht, hadden daar ook last van.
Ik heb wat vitamine druppels in het water gedaan waardoor het kan verminderen.
De volgende dag merkte ik op dat ze vocht in haar longen had, dit duid op een luchtwegen infectie!
Ik heb haar gelijk apart gezet van mijn andere ratten zodat zij niet geïnfecteerd zouden worden, na een paar dagen merkte ik dat dit echter wel het geval was en heb de dierenwinkel opgebeld.
In eerste instantie werd er nogal moeilijk gedaan maar na voet bij stuk te hebben gehouden mocht ik naar hun dierenarts en als hij vast zou stellen dat het inderdaad van de nieuweling af kwam werden de kosten, dus inclusief die van mij andere ratten, vergoed.
De dierenarts heeft ze onderzocht en vastgesteld dat er erg veel vocht in de longetjes zat en dat het dus ook hoogstwaarschijnlijk van de nieuweling af kwam.
Ik heb medicijnen meegekregen en alles werd vergoed.
Ik heb ze de medicijnen gegeven zoals voorgeschreven en dat ging allemaal goed.
Vanochtend om 5.14 werd ik wakker, ik ben gelijk bij ze gaan kijken en zag dat Leyla, een rat die ik al 1,5 jaar heb, er niet zo goed uitzag.
Ik heb haar uit het hok gehaald, wat water en eten gegeven nog even met haar geknuffeld tot een uur of 7 en ben weer gaan slapen.
Toen ik weer wakker werd was ze overleden.
Een goede vriend van mij heeft naar de dierenwinkel gebeld omdat ik in alle staten was, hij zou terug gebeld worden door de manager.
Een kwartier later werd hij inderdaad terug gebeld, de manager vertelde hem dat ik een nieuwe rat mocht uitzoeken, dat vind ik wel heel makkelijk ergens vanaf komen dus daar ben ik niet op ingegaan.
Hij zei dat je maar 1 dag het dierenrecht hebt en dat we hem toch niks konden maken.

Ik wil dus graag weten of dit klopt en wat ik eraan kan doen. Ik ben zeer gehecht aan mijn huisdieren en dat ik ook het enige dat ik heb.
Ik ben enigskind, mijn ouders en familie heb ik geen contact mee, mijn ratten zijn mijn kindjes en doordat die dierenwinkel z'n beesten niet goed verzorgd moet ik 1 van mijn baby's begraven!

woensdag 22 september 2010