2 rokken ingeleverd bij een kleermaker, betaald voor het maken en de rokken krijg ik nooit meer! Dit duurt nu al ruim 3 jaar; wat te doen, rokken zijn nu weg!

6 reacties

Via vriendschappelijke relatie bij een Iraanse dame gekomen voor ontharen!
Zij is daarnaast kleermaakster. 2 rokken ingeleverd; € 20,00 betaald voor het maken, geen bon of iets dergelijks gekregen, want uit "vriendschap" werd dit "vertrouwd", ik zou gebeld worden als ze klaar waren, dit duurde en duurde maar, geregeld vanuit of Heemskerk, of Ijmuiden naar Hoofdddorp gegaan om ze "op te halen", dan waren ze nog niet klaar. Dus weer voor niets gereden! Wel benzine kosten gehad.
Ik ben zodoende ook nooit meer gebeld, telkens bij komen: geen adres van je, dit weer gegeven, toch niet gebeld.
Weer aantal keren geweest: druk, druk, druk, problemen, vakantie, ziek etc. Uiteindelijk pand moest leeg en verhuizen naar kleiner pand!
Weer geweest: nu eerst verhuizen, daarna weer geweest: opruimen/uitzoeken en zolder leeg halen, ze wist nog precies om welke rokken het ging, komt goed, en ze gaat me bellen; geef me nog 3 maanden ervoor!. Meer als 3 maanden zijn er nu om, steeds geen reactie gehad, weer geweest, mevr. niet aanwezig, een email gestuurd, met een beetje dreiging dat ik nu echt van de week de rokken op komt halen en dat ze ze klaar moet leggen!
Gemaild naar het adres van ontharen; een zeer raar opmerkelijke mail kregen we terug, dat ze doet ontharen en niet van een naaister afweet en ik ergens anders heen moet! Toen werd m'n vriend wel boos en stuurde een behoorlijke mail terug met ook de waarde het bedrag van de rokken erin vermeld, want bijelkaar is het een waarde van € 200,00 1 rok was nl. € 140,00 + die € 10,00 reparatie kosten, + de andere rok was € 40,00 + die € 10,00 reparatie kosten, is samen toch echt € 200,00. Mevr. heeft toen mij 2x achter elkaar gebeld; 1x op huis adres en 1x op mobiel. Per mobiel was ik net telaat, ik belde mevr. terug en mevr. begon toch te tetteren door de telefoon, niet mooi meer, onderbrak mij steeds voor een klant en toen ik zei doe nou eens rustig en laat mij nou even praten, gooide ze de telefoon erop! Mevr. gaf aan de rokken niet meer te hebben en dat ze weggegooid zijn! We zijn er maar direct weer vanuit Heemskerk naar toe gegaan, daar werd het een vreselijke ruzie in de winkel, mevr. betrok alle klanten erbij, ze heeft hulp ingeroepen van haar man en familie, klanten zouden de politie bellen, mevr. verdraaide konstant het verhaal en trok er nog een vroegere vriendin bij, sprak steeds tegen klanten over ons en niet tegen ons, zei een paar keer dat het erg oude rokken waren en dat ze niets waard waren. Zij hoeft voor mij niet te bepalen dat het oude rokken zijn, dat was ook gewoon echt niet het verhaal, 1 was echt nieuw, nog geen winter gedragen, en de rits was stuk gegaan, die heeft die € 140,00 gekost, de andere was al wat langer gedragen. Ze bleef alle klanten helpen en wij konden zo wel zitten wachten tot 18.00 uur!
Toen ik hoorde dat er en politie en familie was ingeschakeld, zijn we verder confrontaties uit de weggegaan; en daar weggegaan naar de politie toe, om aangifte van diefstal te doen, maar dit kan niet want het is burgerlijk dus civiel. Wat nu, is dit mogelijk een zaak voor Meester Visser de Rijdende rechter??
Ik zou graag uw reactie hierop willen horen. Dit heeft zich vandaag afgespeeld, ik was er erg ontdaan van; dat mensen zo met klanten om kunnen gaan, dat mensen zo waardevolle spullen van anderen kunnen afkraken en daar zo roekeloos mee om kunnen gaan om het zelfs weg te gooien!
Dan staat hier toch op z'n minst een vergoeding tegen over?
Ik ben heel benieuwd naar uw reactie en onderteken met vriendelijke groeten:
C.E.S. Nieuwenhuis te IJmuiden. Per mail: a.v.wonderen@casema.nl

donderdag 7 oktober 2010