2e hands auto gekocht zonder gatantie, na maand hoge kostenpost

2 reacties

Hallo,

Ik heb eind oktober een audi a6 gekocht met bouwjaar 2006 en 185000 op de teller. Ik was zeer te spreken over de auto, hij zag er goed uit en reed als een zonnetje. Flink bedrag voor betaald en ik was helemaal tevreden. Auto was goed onderhouden met historie, nap pas en had een grote beurt gehad op 175000 km. ( volgens de verkoper en wat er in het boekje stond)

Toen ik laatst terug reed naar huis begon de auto opeens te trillen en sprong het motormanagement lampje aan. Gelukkig was ik dicht bij huis en kon ik snel parkeren, want het klonk niet al te best. Volgende dag naar vag specialist geweest en de auto laten uitlezen... Toen ik het gezicht van de monteur zag kon ik er niets goeds van aflezen. Volgens het rapportage was de distributieketting uitgerekt, een veel voorkomend probleem bij de audi a6. Daarnaast zit er speling in de timing van de motor en zijn 3 cilinders uitgevallen doordat er waarschijnlijk onderdelen van de ketting tussen zijn gekomen. Kostenplaatje van ruim 5 a 6 duizend euro...

Verkoper op de hoogte gesteld, die het nogal vreemd vond dat de ketting uitgerekt was. Hij klonk niet echt enthousiast wanneer ik het over hulp had van zijn kant.

Wat kan ik nu doen? Hoe sta ik tegenover de verkoper en wat zijn mijn rechten. Kan ik iets verhalen bij hem of ben ik simpelweg de sjaak. Auto is zonder garantie bij een autobedrijf gekocht.

dinsdag 8 december 2015