2e hands auto, na 6 weken koppeling eruit, wat nu? Garage wil van niks weten

2 reacties

Hallo

Ik heb nu amper 8 weken geleden een 2e hands Renault Laguna gekocht met bouwjaar 1995,en 220,000Km, voor 850 euro met een nieuwe APK,

Nu is 850 euro natuurlijk geen geld voor een auto, maar ik als student heb al mijn spaargeld erin gedrukt, en dus is het voor mij toch veel geld.

Ik heb geen verstand van auto's en heb de auto op goed vertrouwen gekocht, van een garage bij mij in de buurt. Er is mij natuurlijk verteld dat de auto 100% was gezien de leeftijd en ik toch echt minstens 1 jaar vooruit moest kunnen komen, nu is dat natuurlijk een grote gok, maar ook met een half jaar zou ik tevreden zijn.

De garage hangt vol met borden waarop staat dat garantie alleen geld bij auto's boven de 4500 euro, en tegen betaling.
Ook staat er dat er verder geen recht is op garantie en de auto wordt verkocht zoals gezien en bereden.

Nu had ik de auto een week, toen bij het starten de uitlaat eraf brak, vlak achter het motorblok. De uitlaat lag op de grond en zat alleen achter aan de auto noch bevestigt. Hier wou de garage niks van weten, en heb het dus zelf laten maken

Nu 1 week geleden toen ik naar mijn school reed, vloog de koppeling eruit. Ik heb dit er zeker niet naar gemaakt, omdat ik al mijn geld erin heb gestoken en trots was op mijn eerste auto.

Eenmaal bij de garage, wou hij opnieuw van niks weten, dit gaat mij echter te ver, aangezien ik auto amper 8 weken heb, en hij mij op goed vertrouwen is verkocht.

Ik heb op de ( bon ) mijn handtekening gezet, dit was nodig tot aankoop, maar er stond ook op de bon dat je dan de auto koopt zonder garantie.

dus zonder handtekening geen auto, maar met goed vertrouwen en de belofte van de verkoper ging ik akkoord.

Wat zijn nu mijn rechten?

Ik wil reparatie, of ontbinding van de aankoop..

Heb ik een poot om op te staan, of heb ik een miskoop begaan en is er niks meer aan te doen.

dinsdag 7 september 2010