Annuleren trouwjurk

1 reactie

Hallo,

Mijn schoonzus heeft recentelijk een trouwjurk aangeschaft. Bij het thuiskomen beviel haar de jurk toch niet aangezien de jurk haar min of meer was aangepraat. Ze heeft een aanbetaling gedaan van 600 euro en het formulier met daarop de aanbetaling ondertekend. Nu wil ze van deze jurk af, maar bij hetzelfde bedrijf een andere jurk uitzoeken. Ze heeft contact gezocht met de winkelier en deze heeft haar het volgende verteld:

Ze kan een andere jurk uitzoeken bij zijn winkel, maar verplicht haar een jurk van minimaal 2000 euro aan te schaffen. En eigenlijk moet ze door met de jurk die ze heeft uitgekozen (2500 euro) In het contract staat dat de jurk niet geruild of retour genomen kan worden. Echter heeft ze de jurk gepast, aanbetaald en direct weer afgezegd. De jurk is nog niet vermaakt en hangt nog gewoon in de winkel.

Nu is de vraag: kan ze worden verplicht om dezelfde jurk af te nemen of kan deze worden geannuleerd (je hebt namelijk een bedenktijd van 8 dagen toch? ookal heb je een contract ondertekend?) wanneer er wel een andere jurk gekozen kan worden, kan ze worden verplicht om een jurk van minimaal 2000 euro te kopen?

Graag zie ik een reactie tegemoet!

Groeten!

donderdag 14 november 2013