auto gekocht en gevoel hebben te worden opgelicht

6 reacties

Eind juli heb ik een nieuwe auto aangeschaft.
Op autoscout de auto gevonden, naar de garage gegaan om te kijken en een proefrit te maken.
Vrij snel verkocht en toen gekocht, er mankeerden nog wat dingen aan de auto maar dit zou allemaal nog gemaakt worden en hij zou nog een grote beurt krijgen.
Toen mijn vriend in de auto wegreed bij de garage leek alles prima, maar al snel kwamen er veel dingen boven water.
Centrale vergrendeling werkte niet naar behoren, het lampje voor uitlaatgassen brandde.
De eigenaar van de autosalon was op vakantie en hierdoor kon ik geen gebruik maken van mijn garantie, ik kon de auto brengen zodra hij er weer was.
Een week voordat hij terug was maakte de uitlaat een vreselijk lawaai, met de garage (die aan de salon vastzit) gebeld maar zei wilden niks doen zonder opdracht de de eigenaar van de salon, toen contact opgenomen met de eigenaar middels mail en redelijk snel antwoord. Ik kon hem bij de garage nieerzetten, maar toen ik daar was deden ze heel moeilijk ze wilden mijn garantpapieren daar houden (hier ging ik niet mee akkoord), uiteindelijk zijn ze pas aan de auto begonnen toen de eigenaar van de salon weer terug was ik heb toen ook een lijstje gegeven met overige mankementen. Mijn auto heeft daar 2,5 week gestaan, omdat ze op een onderdeel aan het wachten waren voor de centrale deurvergrendeling.
Het probleem met het lampje en de uitlaat zou verholpen zijn, even want 2 uur nadat ik hem weer had meegenomen ging het lampje weer branden. Al het andere wat ik had aangegeven hebben ze niks mee gedaan, en er was nog iets stuk maar hiervan geven ze ons de schuld (wij zouden ergens te hard overheen gereden hebben waardoor het stuk zou zijn gegaan). Wat niet zo is, maar de eigenaar van de salon heeft constant mooie praatjes en weet het zo te brengen dat zij daar niks aan gaan doen omdat zij het goed zouden hebben afgeleverd (garantie?). Ze maken het erg zich gemakkelijk vanaf, reparatie lijkt nergens op en op zo'n manier loop onze garantie af en hebben we dus helemaal niks.
Nu werd mijn vriend afgelopen week gewoon misselijk van de geur in de auto, zijn zo klaar met het bedrijf en hebben hem naar een andere garage gebracht.
Nu kwam er een hele waslijst aan dingen die gerepareerd moeten worden, en de kosten lopen nogal hoog op.
Wat moeten wij doen, het bedrijf waarbij de auto vandaan komt ontkent dat er dingen mankeren en laten ons dus zo in een auto rijden die gevaarlijk kan zijn voor onze gezondheid!

woensdag 11 september 2013