auto gekocht en kwam niet eens thuis

3 reacties

Beste

Na veel particulier gekocht nooit problemen, nu kocht ik een 2de hands auto bij een garage. Een auto uit 2000, van tevoren op zaterdag testgereden en prima. Maandag ging er nieuwe apk op dus moest nog even wachten, woensdag had ik tijd en de auto opgehaald. Had het alvast overgeschreven en verzekerd, ik blij en rijd naar huis ong 20 min. Natuurlijk moest ik tanken want was bijna leeg, ik moest even wachten op iemand voor mij en zette de motor uit. Ik wilde daarna starten om die paar meter naar de pomp te rijden, helaas starten ging niet meer. Ik dacht geen benzine meer wat een toeval, geduwd en getankt. maar weer helaas geen start, garage natuurlijk gebeld en kreeg niet zoon enthousiaste monteur aan de lijn. Toch kwamen ze er snel en hebben even snel gekeken, dachten benzinepomp stuk. Ik dacht kan gebeuren, wat een toeval zeg. Dat was dus diezelfde woensdag na 10 min rijden binnen bewouwde kom, ze gingen verder kijken in de garage. Na 3 dagen niks gehoort te hebben besloot ikzelf te bellen, ik kreeg als antwoord. Heb alles nagekeken maar ik weet het niet meer, er is wel een foutcode mbt foutcode lezen van de sleutel(verbinding sleutel en computer). De monteur zei de auto moet naar de ford dealer maar ben er al 2 dagen mee bezig terwijl ik dat niet hoef te doen!!!, waarop ik antwoorde dat ik niks aan een auto heb die het niet doet. De auto moest dus volgens de monteur voor het opnieuw inleren van de sleutel, de auto moest dus naar ford en ik kon dat niet van hun verwachten. Ik heb zelf gebeld en ford kon niet op locatie komen, er was nog een sleutelspecialist in de buurt die wel op locatie kon komen. Die heeft alles gecheckt wat er maar te checken was en er was niks mis mbt de sleutel, er zit namelijk een diefstalprogramma in de auto. Inmiddels twee weken later en zelf veel dingen geregeld maar de auto hebben ze gewoon buiten gezet zonder verder te kijken en een leeggestarte accu. Zit dus zelf zonder auto, kreeg ook geen leenauto aangeboden. Na een hoop 5 en 6en, maar samen met wat gedoe van de jonge eigewijze monteur besloten dat ik me geld terug zou krijgen, ik kon het de volgende dag ophalen. ik dacht al bij mezelf, NU gaan ze wel alles eraan doen om de auto startend te krijgen. En wat denk je ik kom de volgende dag de 1200 euro halen en toen hebben ze maar besloten om de auto toch maar naar de ford dealer te brengen voor het oplossen van de sleutel error die eigenlijk al onderzocht is door de sleutelspecialist. Ik dacht de monteur kan eens gelijk hebben en besloot om hem te volgen in zijn verhaal en vandaag zou die bij de dealer staan die ik morgen ga bellen. Als het probleem dan verholpen is???

ford focus type 1 bj 2000
nieuwe apk
pas nieuwe distrubutie
grote beurt
211000 op teller

Ik weet dat ik geen garantie heb, maar lees veel dat als er eenmaal een koopovereenkomst is berijkt dan moet er een deugdelijke auto zijn verkocht.

In het kort is het dat de garage het ziet als, de auto is nu van jou dus jou probleem. Stel het gebeurt na een week of weken dan heb ik net pech en snap ik dat het mijn probleem is. maar zo kort is toch normaal dat een garage je helpt.

Wat is nu mijn recht, kan ik de koop nog ontdoen. heb eig ook geen vetrouwen meer in de auto.

Bedankt

maandag 13 juni 2016