Auto niet meer willen/kunnen verkopen

2 reacties

Goedemorgen allen, een vraag waar ik helaas vaak tegenaan loop en wil zien wat hierin mijn rechten/mogelijkheden zijn.
Voor de volledigheid, ik heb een occasionbedrijf en koop 90% van mijn voorraad in bij particulieren.

Meneer X bied op Speurders een auto aan. Ik had de auto al eerder zien staan. Zijn oorspronkelijke vraagprijs was 1800,- en de vraagprijs nu was 1250,-.
Ik heb meneer een bod gedaan van 1000,-. Hierop heb ik een reactie ontvangen dat we voor 1100,- een deal hebben. Ik heb dit voorstel geaccepteerd en gevraagd wanneer ik de auto kan komen halen. Ik kreeg als voorstel dezelfde middag, de zaterdagmorgen en anders de maandag. In eerste instantie gaf ik aan dezelfde middag en later heb ik meneer verzocht of het ook op de zaterdagmorgen kon. Dat zou hij 's avonds laten weten i.v.m. een vriend die hij zou helpen. Het adres had meneer inmiddels ook gegeven.

In mijn ogen is hier dus klip en klaar sprake van een overeenkomst. Aanbod is gedaan en aanvaard en vervolgafspraken zijn gemaakt. Ik heb geen voorbehoud gedaan in mijn bieding en meneer geen voorbehoud in het aanbod.

"s avonds krijg ik van meneer een mailtje dat zijn vriendin de auto al heeft verkocht.

Wat zijn nu mijn rechten en mogelijkheden. Dergelijke auto's verkoop ik tussen 2250 en 2500. Er is dus sprake van inkomstenderving van circa 1150,- tot 1350,-

zaterdag 27 september 2014