Auto verkocht, Koper zegt dat er iets aan mankeert

4 reacties

Goede dag,

Recent heb ik mijn auto verkocht (particulier aan particulier). Na een advertentie geplaatst te hebben kreeg ik hier een reactie op. Ik heb toen met de beste man een afspraak gemaakt.
Die meneer is ook komen kijken en nadat we het eens werden over de prijs heeft hij de auto gekocht. Tijdens het bezichtigen heb ik de koper enkele punten aangegeven waar hij rekening mee moest houden. De koper heeft zich niet genoodzaakt gezien om er een testrit met de auto te maken (wat wel kon) of er erg aandachtig naar te kijken (dit terzijde).

Nu krijg een ik week later een brief waarin staat dat hij een geluid hoort en vervolgens hiermee naar de dealer is gegaan. Resultaat: versnellingsbak zou nieuw moeten, aan een prijs de meer dan de helft van de verkoopwaarde van de auto bedraagt. Ik heb nooit een storend geluid in de auto gehoord (ik ben ook geen monteur). Is er ook geen overeenkomst ofzo opgesteld, de auto is cash betaald en meegenomen.

Nu is mijn vraag: is dit een kwestie van gekocht is gekocht of kan hij het 'gooien' op een verborgen gebrek ?

Als hij er mee gereden had, had hij mischien het geluid gehoord dat ik niet hoor.

Dit zit mij allemaal niet zo lekker omdat ik normaal altijd mijn zaakjes netjes afhandel om dit soort problemen juist te voorkomen.

Alvast bedankt!

maandag 2 augustus 2010