conflict met dealer

0 reacties

Hallo Allemaal,

Wij hebben een probleem met onze auto en dealer. Vanaf de dag dat we de auto hebben opgehaald bleek de auto een technisch mankement te hebben.
Hiervoor en voor diverse elektronica problemen is de auto regelmatig in onderhoud geweest. Helaas heeft de dealer het probleem niet kunnen vinden en ons uiteindelijk toegezegd (ook schriftelijk) dat hij de auto terugneemt en dat hij zorgt dat wij een auto van dezelfde grootte en prijs zal regelen met dezelfde garantie. (auto in januari aangeschaft, in mei toezegging van dealer)

Ook op zijn verzoek zijn wij gaan rondkijken,nu hebben we al een stuk of wat auto's voorgedragen, maar nergens komt hij mee weg.
Onze auto hebben wij aangeschaft voor 4950,-, wij hebben hem nu een auto voorgedragen van 4000,- maar hij wil het risico niet dragen. Zegt geen beurt te willen geven of onderhoud te plegen ed... maar wat moeten wij dan? Als wij die auto zelf aanschaffen zitten wij binnen ons aanschafbudget met 12 maanden garantie en alles geregeld. Nu heb ik onze dealer dan ook voorgesteld dat wij die auto zelf aanschaffen en dat hij ons het geld retourneert van de huidige auto. Er komt zo lang hij zo doorgaat geen oplossing, wat we ook aandragen, zelf komt hij met niets. Hierover moest hij in contact met zijn compagnon.

Hij had beloofd hier gisteren op terug te komen, toen vanochtend, maar vanochtend krijg ik nadat ik hem had proberen te bereiken een bericht van hem dat hij het druk heeft met afleveringen en veranderingen in het belastingstelsel????
Dit kan toch niet, wij kunnen die andere auto ook niet langer vasthouden (daar hebben we een vrijblijvende optie op liggen)

Ik weet de optie van de geschillencommissie van de Bovag, alleen gaat hier ook een hele tijd mee gepaard (circa 3 maanden) en dat is toch ook geen reclame voor zo'n dealer?! En daarmee kunnen wij die andere auto ook niet aanschaffen.

En dan kunnen we niet op vakantie, wij hadden opdracht verstrekt om onder onze huidige auto een trekhaak te laten zetten (met het vertrouwen dat het goed zou komen met het motorisch probleem) Alleen heeft hij toen gezegd dat hij de auto zou terugnemen, dus natuurlijk dan ook geen trekhaak eronder.

Graag vernmeem ik jullie reacties,

alvast heel erg bedankt!

Citroëntje

donderdag 28 juni 2012