Dealer occasion heeft gelogen over de APK

3 reacties

Ls.

9 Mei 2014 kochten wij een occasion bij een erkend autobedrijf. In de advertentie heeft de dealer geschreven dat de auto APK gekeurd was tot 9 september 2014 en tijdens de koop heeft de verkoper dit ook verteld. Op de website van de dealer kan ik inloggen en bij de gegevens over de auto staat ook deze APK-datum.
Echter kregen wij vorige week (8 augustus 2014) een bekeuring van het RDW omdat de APK reeds verlopen is, de auto blijkt APK-gekeurd te zijn geweest tot 13-03-2014. De APK was dus al ruim verlopen toen we de auto kochten. Nu hebben wij een ander bedrijf een keuring laten uitvoeren (de verkoper is voor ons 100 km rijden) en de kosten voor reparatie zijn €1200,=. Onder andere was de LPG-tank volledig verroest en moest dringend vervangen worden.

We hebben van de dealer nog de factuur en een print-screen van hun systeem waarin staat wat de reparatie-punten van de auto waren (niets ernstigs: deukje, losse strip, etc,). Ook hebben we nu een print-screen gemaakt van het login-gedeelte van hun website waarin staat dat de auto tot 9-9-2014 gekeurd zou zijn.

Als we nu teruggaan naar de dealer om de kosten van de reparatie en de bekeuring op hun te verhalen, hebben we dan een poot om op te staan?

M. Vr. Gr.
René

woensdag 13 augustus 2014