Defecten auto binnen drie maanden na aankoop

3 reacties

Hallo,

Eind oktober heb ik een auto gekocht. De verkoper heeft mij er van verzekert dat de auto in perfecte staat is en dat er niets aan mankeert. Het betreft een Golf 4 1.6, bouwjaar '98. Bij aankoop is de auto APK gekeurd en zijn de banden "vervangen".

Meteen begonnen de problemen al. Thermostaat die kapot was en geen richtingaanwijzer naar links. Dit hebben ze opgelost hoewel ik nu bij het eerste mijn twijfels al heb. Enkele weken later, bleek dat de auto niet lekker liep en dat de multi riem vervangen moest worden. Dit is bij een andere garage gebeurd. Hier kwamen echter tal van gebreken aan het licht: koppakking lek, radiateur lek, gat in vacuümslang, draagarmrubber stuk, versleten banden, uitlaat in zeer slechte staat (zou elk moment lek kunnen gaan) en de verwarming van de buitenspiegels werkt niet.

Wij zijn terug gegaan naar de verkoper en hebben hem hiermee geconfronteerd. Hij weigert echter iedere medewerking en zegt dat mijn oude auto ook allerlei gebreken had, waar wij vreemd genoeg nooit iets van gemerkt hebben. Ik heb voor deze auto inclusief inruil €3200,-- betaald. Achteraf bleek dus dat deze auto nooit door de keuring had mogen komen als zijnde onveilig (gladde voorbanden).

Wat kan ik hier mee doen?

Bij voorbaat dank voor enig advies.

André

dinsdag 21 december 2010