Elektrische scooter Gerroe Max XL staat na 1,5 jaar stil

0 reacties

Ik heb 1,5 jaar geleden een elektrische scooter gekocht, en nu zijn de accu's op. Ik kan er nog geen 5 km meer mee rijden. Ik heb aangegeven dat ik bij aanschaf er vanuit ging makkelijk een jaar of 3 met die scooter te kunnen rijden (levensduur accu's zou een jaar of 3 moeten zijn).

De importeur geeft echter maar 6 maanden garantie op de accu's en een nieuwe set van 4 accu's kost me 620 euro op een aankoop bedrag van 1700 euro is dat erg veel.

Volgens de Jurofoon, consuwijzer en de elektrische scooter club sta ik in mijn recht. Er zijn leveranciers die gewoon 2 jaar garantie geven op de accu's. Ook de lood accu's zoals ik die nu heb.

Ik en de elektrische scooter club hebben er alles aan gedaan om tot een oplossing te komen maar ik kom geen steek verder. Zowel de handelaar (Piet van Iersel Tweewielers) als de importeur (RG scooters) geven niet thuis. De handelaar wil nog wel wat, voor wat betreft inruil, maar dan kost het me nog meer als die 620 euro.

Tevens wil ik voorkomen dat er meer onwetende consumenten zoals ik in deze situatie terecht gaan komen. Voor een paar honderd euro meer heb je een scooter met gewoon twee jaar garantie, ook op de lood accu's die ik heb.

Het is Nederland dus mogelijk om een container elektrische scooters uit China te kopen, in de markt uit te zetten en dan net te doen alsof het aan de gebruiker ligt dat je na 1,5 jaar stil staat met dat ding.

Hoe kun je, als je in je recht staat je gelijk halen. Het bedrag is te klein om daar een rechtszaak tegen aan te gooien???

Met vriendelijke groet,

Chris

donderdag 3 januari 2013