Ernstige problemen met motor binnen 3 dagen

2 reacties

Hallo,

Inmiddels 4 dagen geleden heb ik een 2e hands Yamaha XT 660 X (Motor) gekocht van een particulier. Ik heb de motor 2 keer bekeken en heb mijn buurman meegenomen die al een tijd een motor heeft. De buurman vertelde mij dat de achterrem binnenkort vervangen moest worden maar zag verder geen gebreken. Ik heb hier minder verstand van maar heb zelf wel geconstateerd dat het remlicht het niet deed. Verder zijn mij geen gebreken opgevallen. Ik heb telefonisch gevraagd of de ketting en het tandwiel vervangen moesten worden waarop de verkoper aangaf dat dit voorlopig niet nodig was.
Gisteren brak de ketting van de motor tijdens het rijden op de snelweg. Ik heb de motor gelukkig veilig naar de vluchtstrook kunnen manoevreren, maar was uiteraard erg geschrokken. Ik heb de motor vervolgens met een aanhanger naar de garage kunnen brengen. Hier bleek dat de schade aanzienlijk ernstiger was dan ik op had gedacht. De ketting heeft de kettingkast en andere plastic onderdelen van de motor verwoest. Ook is de ketting tegen het motorblok geslagen, hier lekt nu olie uit. Het is nog onzeker of de motor uberhaupt gemaakt kan worden.

Ik wil de verkoper aansprakelijk stellen voor verborgen gebreken. Ik heb zo goed als mogelijk aan mijn onderzoeksplicht proberen te voldoen. De verkoper heeft naar mijn idee niet aan zijn meldingsplicht voldaan. Ik heb echter geen koopovereenkomst getekend waarin de staat van de motor beschreven staat, maar de garage heeft mij verteld dat de ketting versleten heeft moeten zijn voordat ik de motor kocht. Wat kan ik nu het beste doen?

zaterdag 25 juli 2015