Geen Zon en Daglicht door bladerdek van bomen ?

2 reacties

Sinds een aantal jaren woon ik aan de prachtige Teersdijk met zijn prachtige oude eiken, deze staan op gemeente grond van de gemeente Nijmegen.

Het lijkt wel of ik in een bos woon. Ik geniet elke dag van deze omgeving . Er is echter een klein probleem. Doordat deze mooie eiken groeien en groeien , logisch dat doen bomen nu eenmaal , vormen hun takken en het bladerdek een grote parasol. Deze parasol zorgt ervoor dat ik in de zomer geen zonlicht, daglicht in mijn kleine maar gezellige appartement geniet , het is er zo donker dat ik de verlichting vaak al vroeg aan heb.
Ja ook op een zomerse dag met veel zon , is het altijd schaduw.

Ik heb de gemeent verzocht om hier eens naar te kijken en/of er misschien wat takken gesnoeid kunnen worden ...?
De gemeente Nijmegen geeft als antwoord dat ze niet snoeien aan de bomen ten bate van zonlicht of daglicht?

Is dit juist?
Nu wordt er a.s herfst aan de Teersdijk gewerkt, dit is een project waar de aannemer in opdracht van de Gemeente Nijmegen, de opdracht eeft gekregen om de bomen levensbehoudend te snoeien ? Wat betekent dat ?

Wat kan ik doen om als hierdoor, het resultaat voor mij nihil is ? Natuurlijk hou ik van deze bomen en dit uitzicht maar een beetje licht is toch wel erg fijn . Als note ja ik woon op het zuiden gericht en zou anders de hele dag zonlicht hebben . Een streepje licht zou mij al blij maken een uurtje perdag zon op mijn balkon.

zondag 18 juli 2010