Golf binnen een week defect, spoed...

1 reactie

We kochten een Volkswagen Golf vorige week woensdag en er waren wat problemen met de koppeling, maar dat heeft de eigenaar/ondernemer op ons verzoek na laten kijken bij een garage. De koppeling was wat strak afgesteld, nu wat losser gezet en zou zeker nog 20.000 km mee kunnen volgens de eigenaar/ondernemer. Onze oude radio zou hij later die week overzetten in de nieuwe auto en hij ging het lak op 2 plekken bijwerken. Enfin, we kochten een Volkswagen Golf '98 en ruilden daarvoor ook onze Volkswagen Golf GTI '96 voor in. Hij verkocht onze oude auto binnen 2 dagen. Ik kwam aflopen zaterdag bij hem voor de radio en de nieuwe accu (die ik wilde ruilen met die van onze oude golf)zag iemand anders in onze auto wegrijden. Niet alleen kon hij het nu niet maken, maar het kon ook niet meer met onze spullen!
Een dag na aankoop wilde de auto even niet starten, maar na een paar keer lukte het. Ook kwam ik erachter dat 1 van de deuren niet sloot met de centrale deurvergrendeling. Op de parkeerplaats bij de supermarkt wilde ik achteruit inparkeren en ineens sloeg de auto af toen ik wilde koppelen. Ook heb ik nu een paar keer tijdens het rijden ervaren dat het toerental omhoog vliegt terwijl ik geen cm meer gas gaf.
Vanavond hebben we de auto naar hem toegebracht voor reparatie van de deurvergrendeling. Hij zou een radio voor ons inbouwen en de accu vervangen. Even geleden belde hij om te zeggen dat het motortje in de deur kapot was en dat de koppeling vervangen zou moeten worden. Het wordt nog erger, hij wil dat we de onderdelen Zelf gaan betalen. Hij zou wel zorgen dat het erin kwam. Is dit echt waar? Moeten wij voor deze kosten opdraven? Of is de rekening voor hem? We moeten morgen de auto ophalen. Graag spoedig advies, dank u wel.

woensdag 16 januari 2013